Huuhkajien päävalmentajan sopimuksesta syntyi väärinkäsitys, jota Palloliitto joutui oikomaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huuhkajien päävalmentajan sopimuksesta syntyi väärinkäsitys, jota Palloliitto joutui oikomaan

Markku Kanervan sopimuksen kestosta on ollut liikkeellä vääriä tulkintoja.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva jalkapallon miesten A-maajoukkueen Huuhkajien harjoituksissa Espoon Leppävaarassa 4. lokakuuta 2021.

12.10. 16:36

Suomen Palloliitto havahtui tällä viikolla siihen, että osa jalkapalloa seuraavasta suomalaismediasta luuli Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan sopimuksen päättyvän MM-karsintoihin, mikäli paikkaa jatkokarsinnoissa tai MM-kisoissa ei tulisi.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti oikoi mediassa esiintynyttä väärää käsitystä STT:lle maanantaina ja sanoi, että Kanervalla on sopimus, joka päättyy 31.12.2022.

”Jostain syystä julkisuudessa on liikkunut väärääkin tietoa”, Lahti kertoi maanantaina STT:lle.

Väärinymmärrys johtui pitkälti Palloliiton omasta, hivenen harhaanjohtavasta tiedotteesta, joka julkaistiin 4.1.2020. Siinä luki seuraavasti.

”Ensi kesänä pelattavan EM-lopputurnauksen lisäksi Kanervan uusi sopimus kattaa tulevat MM-karsinnat ja mahdollisen Qatarin MM-lopputurnauksen 2022. Lisäksi Kanerva johdattaa Suomen uudelle sopimuskaudelle osuviin UEFA Nations League -kilpailuihin [Kansojen liiga]. Uusi sopimus astuu voimaan heti”, tiedote kertoi tuolloin.

Sopimuksen varsinaista kestoa ei kuitenkaan kerrottu. Tiedotteen alkuperäinen muotoilu on ollut oikein ja tarkkaan harkittu, mutta johtanut samalla vääriin tulkintoihin.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, ymmärrätkö, miksi 4.1.2020 julkaistua tiedotetta on tulkittu väärin?

”Ymmärrän hyvin, koska siinä [tiedotteessa] ei ole määritelty sopimuskautta tarkasti. Nyt sitä on tulkittu toisin päin väärin. Sopimuskautta ei silloin voitu kertoa, koska sopimuksessa oli ehto, joka olisi voinut vaikuttaa sopimuksen kestoon. Alkuperäisessä sopimuksessa sopimus päättyi 31.12.2022”, Ari Lahti sanoo.

Mikä on Markku Kanervan asema?

”Hänellä on täysi luotto.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: