Robert Helenius voitti, Tyson Fury piti mestaruusvyönsä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Robert Helenius voitti, Tyson Fury piti mestaruusvyönsä

Mestari lämpeni vertaamaan itseään raskaan sarjan legendoihin: "Sijoitan itseni ykköseksi".

Robert Helenius (vasemmalla) löi toistamiseen puolalaisen Adam Kownackista.

10.10.2021 16:26

Robert Helenius iski lauantain ja sunnuntain välisenä yönä toistamiseen voittoon puolalaisesta Adam Kownackista ammattinyrkkeilyn raskaassa sarjassa. Helenius voitti Yhdysvaltain Las Vegasissa käydyssä ottelussa, kun kehätuomari keskeytti taiston kuudennessa erässä.

Tuomio oli ensin diskaus vyön alle lyömisestä, mutta ottelupöytäkirjaan merkittiin tekninen tyrmäys kuudennessa erässä.

Helenius kukisti Kownackin tyrmäyksellä miesten edellisessäkin kohtaamisessa viime vuoden maaliskuussa New Yorkissa. Nyt tilastoihin jää merkintä TKO.

Kownacki lähti uusintaotteluun vedonlyöntimarkkinoiden perusteella ennakkosuosikkina, mutta hänestä ei lopulta ollut todellista vastusta suomalaiselle. Helenius hallitsi ottelua alusta alkaen ja satutti Kownackia iskusarjallaan jo avauserässä.

Ottelun keskeyttäminen oli ainoa vaihtoehto, kun puolalaisen silmät muurautuivat lähes umpeen.

Yöllä oteltiin myös mestaruusvöistä, kun Tyson Fury ja Deontay Wilder ottivat toisistaan mittaa. Maailman suurimmat nyrkkeilypromoottorit, yhdysvaltalainen Bob Arum ja englantilainen Frank Warren ylistivät MM-ottelua historiallisen hienoksi. Molemmat sanoivat, että kamppailu oli hienoin raskaan sarjan ottelu, jonka he ovat nähneet.

”Olen ollut järjestämässä otteluita 57 vuoden ajan, enkä ole nähnyt urallani mitään näin suurenmoista”, Arum suitsutti, vaikka on toiminut muun muassa Muhammad Alin ja Joe Frazierin ikimuistoisen ”Thrilla in Manila” -tapahtuman promoottorina 1975.

Warren villiintyi ottelusta yhtä lailla.

”Paras raskaan sarjan ottelu, jonka olen nähnyt. Aivan ällistyttävä. Kahden soturin kamppailu vei täydellisesti mukaan”, Warren vahvisti.

”Tyson on sukupolvensa johtava raskassarjalainen.”

Kaksikko kehui toki omaansa, sillä Arum järjestää Furyn ottelut Yhdysvalloissa ja Warren Britanniassa.

Wilderin toistamiseen kukistanut Fury kokee luonnollisesti tilanteen samoin.

”Tiedän, että olen epäilyksettä sukupolveni paras raskassarjalainen”, Fury sanoi.

Mestari ei aluksi lähtenyt vertailemaan itseään menneiden vuosikymmenien parhaisiin, mutta lämpeni lopulta suopeaan arvioon.

”En haluaisi kuulostaa liian pöyhkeältä, mutta sijoitan itseni ykköseksi, vaikka historiassa on monia suuria mestareita. Luulen, että voittaisin kaikki historian muut mestarit”, Fury jatkoi.

Furylle ja hänen brittiläiselle maanmiehelle Anthony Joshualle oli kaavailtu ensi vuodeksi ottelua kiistattomasta mestaruudesta. Ukrainan Oleksandr Usyk mutkisti suunnitelmat kukistamalla Joshuan syyskuussa.

Fury suunnitteli pitävänsä nyt pienen ottelutauon ennen kuin kohtaa suurten liittojen mestaruudet yhdistävässä ottelussa Usykin ja Joshuan uusintaottelun voittajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut