Vampulan eväät loppuivat vahvan vastustajan kynsissä – Kuusamo ilmoittautui mestaruustaistoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampulan eväät loppuivat vahvan vastustajan kynsissä – Kuusamo ilmoittautui mestaruustaistoon

Huittislaisjoukkue hukkasi oman etsikkoaikansa avauserän lopussa.

Vampula puristi Kuusamon ahtaalle avauserässä ja otti kaiken ilon irti voittopisteistä.

9.10. 21:24

LP-Vampulan liigajoukkue piti Pallo-Karhujen vahvaa joukkuetta ahtaalla avauserässä ja nousi jopa 22–21-johtoon Elvita Dolotovan ässäsyötöllä.

Huittislaisten rutistus ei riittänyt aivan erävoittoon asti. Kamppailun ykköshahmo Carlyle Nusbaum teki kaksi ratkaisevaa pistettä torjumalla ja hyökkäämällä.

Sen jälkeen kuusamolaisvieras meni menojansa. Pallo-Karhut takoi vakuuttavan 3–0 (25–23, 25–14, 25–18) -voiton lentopalloliigassa ja ilmoittautui entistä vahvemmin mestaruustaistoon.

Kreikkalaisen Sotiris Gkotsisin luotsaama ryhmä on menettänyt neljässä ensimmäisessä ottelussaan vain yhden erän – ja senkin toiselle kultaehdokkaan LP Kangasalan kotikentällä.

”Ottelu oli meille kaikin tavoin vaikea. Emme pystyneet tällä kertaa parempaan”, Vampulan valmentaja Ziga Kos summasi.

Alkukierroksilla väläytelleestä joukkueesta nousi nyt esiin vain Laura Laukkanen. Läpimurtokautta pelaava sentteri kokosi saldon 7/+7 ja pystyi vastaamaan Kuusamon heittämään haasteeseen.

Sen sijaan Cassidy Baird, Kristiana Petrova ja Marika Välimäki hyytyivät miinuksille kovassa paikassa.

Kolmannessa erässä tuli vielä lisämurheita, kun kätensä loukannut Dolotova joutui jättämään kentän. Pipsa Roivainen pyöritti hyökkäyspeliä loppuajan.

Vampula johti kolmatta erää vielä 13–12, mutta Pallo-Karhut otti sen jälkeen tahtipuikon tiukasti käsiinsä.

”Vampula aiheutti meille ongelmia, joihin oli pakko etsiä ratkaisuja. Saimme torjuntapelin kuntoon avauserän jälkeen ja pystyimme jarruttamaan muutenkin vastustajan pyristelyä”, Kuusamon luotsi Sotiris Gkotsis summasi.

Kuusamolaiset vyöryivät Vampulan yli viiden ulkomaalaisvahvistuksen voimin. Heistä Nasbaum (16/+9) ja Adeja Lambert (13/+8) näyttelivät suurinta roolia.

Vampula sai taas suurta tukea kannattajajoukoltansa.

”Yleisö näki, milloin meillä on vaikeata – ja halusi auttaa meitä erityisesti niillä hetkillä”, Kos kiitteli tuesta.

Vampula pääsee nyt valmistautumaan seuraavaan liigaotteluun puolitoista viikkoa. LP Viesti saapuu vierailulle 20.10.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut