Kolme MuSan pelaajaa valittiin naisten EM-karsintaan: ”Meillä on nyt kasassa todella hyvä porukka” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kolme MuSan pelaajaa valittiin naisten EM-karsintaan: ”Meillä on nyt kasassa todella hyvä porukka”

Suomi taistelee pääsystä futsalin naisten EM-kisoihin lokakuun loppupuolella.

Netta Hannula (vas.) täytti 28 vuotta ja sai syntymäpäivälahjaksi matkalipun Suomen naisten futsalmaajoukkueen EM-karsintoihin. Arkistokuva.

8.10. 21:51

Musan Salaman naisten futsal-joukkueen tähdet Netta Hannula, Elina Setälä ja Jasmin Ylikraka lähtevät futsalin naisten EM-karsintoihin Ukrainaan.

Suomi pelaa karsintaturnauksensa 18.–25. lokakuuta. Joukkueessa on 11 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

Suomen maajoukkueen leireillä nähtiin myös MuSan Anni-Elina Luotonen, mutta häntä ei loppujen lopuksi valittu EM-karsintajoukkueeseen.

Joukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen sanoo Palloliiton sivuilla, että Suomella on nyt kasassa todella hyvä porukka, vaikka hyviä pelaajia jäi myös ulkopuolelle.

”Joukkueessa on paljon kokemusta ja potentiaalia. Lisäksi mukaan lähtee paljon eri tyylisiä pelaajia, mikä antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja”, Laitinen sanoo.

MuSan pelaajista Hannula ja Setälä edustavat kokeneempaa kaartia, mutta Ylikraka on tuoreempi nimi maajoukkueessa.

Suomi saa karsintaturnauksessa vastaansa Belgian, Tshekin ja Ukrainan. Naisten EM-kisoihin pääsee vain neljä joukkuetta. Lohkovoitto on ainoa tie kisoihin.

”Ukraina on kova joukkue, mutta heidät pystymme silti varmasti haastamaan. Ukraina kuitenkin panostaa todella paljon näihin kisoihin. He käyvät vielä ennen turnausta pelaamassa kaksi maaottelua Portugalia vastaan”, päävalmentaja Laitinen kertoo.

Suomen joukkue

Maalivahdit: Tytti-Maria Mikkola, HIFK FS, Tiia Ropanen, PJK, Lilli Sandström, Ilves FS

Kenttäpelaajat: Anna-Kaisa Hannuksela, HIFK FS, Netta Hannula, MuSaFutsal, Matilda Herranen, Ilves FS, Emilia Jokisalo, GFT, Tiia Juntikka, FTK, Sini Lauermaa, PJK, Maria Mäntylä, GFT, Tiina Pöyry, Ilves FS, Elina Setälä, MuSaFutsal, Daniela Tjeder, GFT, Jasmin Ylikraka, MuSaFutsal

Juttua muokattu 8.10. kello 22.22. Korjattu, että Suomi kohtaa turnauksessa Ukrainan eikä Unkarin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos