Iso kotiyleisö siivittää Huuhkajia – tasapeliautomaatti on silti suosikki - Urheilu - Satakunnan Kansa

Iso kotiyleisö siivittää Huuhkajia – tasapeliautomaatti on silti suosikki

Teemu Pukki (vas.) ja Joel Pohjanpalo ovat valmiina Ukraina-peliin. Maalintekovastuu on ollut viime aikoina Pohjanpalolla, sillä Pukki on osunut Huuhkajille viimeksi 28. maaliskuuta. Silloinkin vastassa oli Ukraina.

8.10. 13:22

Huuhkajat pääsee pitkästä aikaa olympiastadionille suuren yleisön eteen, kun Ukraina-peliin on myyty ennakkoon lähes 30 000 pääsylippua.

Kotietu siivittää, mutta helppoa peliä ei ole luvassa. Ottelussa kamppaillaan MM-karsintojen D-lohkon kakkossijasta. Ukraina on avannut karsinnat pelaamalla tasaisen varmasti tasapelin kaikissa viidessä pelissään. Myös suomella on viisi pistettä.

Ukrainan viiden tasapelin sisältä löytyy kuitenkin arvaamattomuutta. Toisaalta joukkue ei pystynyt kaatamaan lohkojumboa Kazakstania, mutta toisaalta se ei taipunut lohkon selvälle ykkösmaalle Ranskalle.

Maaliskuun lopussa Ukraina ja Suomi luonnollisesti jakoivat pisteet, kun ottelu päättyi Kiovassa 1–1. Silloin Teemu Pukki pelasti Huuhkajat lopussa rangaistuspotkumaalillaan. Sen jälkeen Pukki ei olekaan Suomi-paidassa maalia viimeistellyt.

Markku Kanerva ei saa jalkeille aivan parasta miehistöään, koska sivussa ovat Jesse Uronen, Daniel O'Shaughnessy, Tim Sparv, Lasse Lappalainen sekä kärkikaksikon tärkeä vaihtomiesvaihtoehto Marcus Forss.

Ilman Suomen poissaolojakin Ukrainalla on laadukkaampi ryhmä. Se on vieraissakin hienoinen ennakkosuosikki.

Vakio 1

1. Suomi–Ukraina X2

2. Skotlanti–Israel 1

3. Ruotsi–Kosovo 1

4. Georgia–Kreikka 2

5. Azerbaidzhan–Irlanti 2

6. Sveitsi–P-Irlanti 1X

7. Luxemburg–Serbia X2

8. Unkari–Albania 1

9. Färsaaret–Itävalta 2

10. Ipswich–Shewsbury 1X

11. Sheffield W–Bolton X2

12. Wycombe–Gillingham 1

13. Plymouth–Burton X2

Järjestelmä 64. 16 euroa. Peliaika päättyy lauantaina kello 16.58.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: