VaLePa jysäytti jymypaukun – Vahva Apeldoorn kaatui vieraskentällä ilman ykköshakkuria: ”Meillä on jäätävän kovatasoiset laiturit” - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePa jysäytti jymypaukun – Vahva Apeldoorn kaatui vieraskentällä ilman ykköshakkuria: ”Meillä on jäätävän kovatasoiset laiturit”

Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen saivat runsaasti suitsutusta VaLePan luotsilta Janne Kangaskokolta.

Sakari Mäkinen pelasi loisto-ottelun Hollannissa Jiri Hännisen tavoin.

7.10. 0:04

Vammalan Lentopallo jysäytti jymypaukun myöhään keskiviikkoiltana.

Sastamalalaisjoukkue nousi Mestarien liigan vieraskamppailussa 3–2 (16–25, 25–21, 19–25, 30–28, 21–19) -vierasvoittoon Draisma Dynamo Apeldoornista haastavasta lähtötilanteesta huolimatta.

Samalla VaLePa hankki vahvan etulyönnin ensi keskiviikon kotiotteluun. Janne Kangaskokon luotsaama ryhmä etenee seuraavalle kierrokselle millä tahansa voittolukemilla.

Odotusarvot eivät olleet kovin korkealla ensimmäisen osaottelun alla, koska VaLePan ykköshakkuri Jerome Cross puuttui vahvuudesta.

Crossia tuurannut Alberto Cavasin on vielä noviisi kansainvälisissä ympyröissä. Siihen nähden nuori italialaispoika hoiti tiukat paikat ihailtavan kylmäpäisesti.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän Cavasin nautti kentällä. Tämä on erinomainen enne tulevaa ajatellen.

Onhan se myönnettävä, että VaLePalla oli hiukan onneakin. Apeldoorn sai kolme ottelupalloa neljännessä erässä ja vielä yhden viidennessä erässä.

Mutta vielä paljon enemmän vaikutti laiturikaksikon Jiri Hänninen-Sakari Mäkinen loistoesitys. Hänninen takoi 26 pistettä ja Mäkinen 20.

”Aivan uskomaton ja ilmiömäinen suoritus näiltä herroilta. He joutuivat hyökkäämään koko ajan kahta vastaan laidasta, koska taaksepäin (= Cavasinille) lähti vain satunnaisia passeja, Apeldoornista tavoitettu Kangaskokko suitsutti.

”Meillä on jäätävän kovatasoiset laiturit.”

Vielä kolmannen erän jälkeen näytti vahvasti siltä, että Apeldoorn jyrää väistämättä VaLePan yli. Mutta ei – Cavasin löysi uuden vaihteen ja Kangaskokko kaivoi vaihtokulmauksesta vielä illan jokerikortin Tuomas Hautalan.

Sentteri teki lyhyeen aikaan kahdeksan pistettä ja toi uuden ulottuvuuden VaLePan peliin. Helppo sanoa kylmiltään, että Hautala pelasi elämänsä ottelun.

”Tuomas oli aivan huikea. Hän rauhoitti selkeästi torjuntapelaamista”, Kangaskokko kehaisi.

Vaikka viides erä oli vahvasti VaLePan hallinnassa koko ajan, ottelun katkaiseminen tuotti runsaasti pulmia. Loppujen lopuksi vasta seitsemäs ottelupallo toi tuloksen, kun Apeldoornin hakkurin Martijn Brillhuisin lyönti painui yli takarajan.

”Meillä oli tosi kova luotto omaan tekemiseen. Kädet eivät ruvenneet tärisemään vaikeillakaan hetkillä. Rauhallisuus säilyi”, Kangaskokko kiitteli.

VaLePa on mukana Mestarien liigassa jo viidennen kerran peräkkäin. Jakso alkoi kaudella 2017–18, jolloin joukkue eteni lohkovaiheeseen ja otti siellä voiton kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista.

Sen jälkeen lohkopelit ovat jääneet haaveeksi. VaLePan taival on pysähtynyt turkkilaiseen BBSK Istanbuliin, valkovenäläiseen Shakhtior Soligorskiin ja romanialaiseen Arcada Galatiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut