”Messi, Messi”, huusivat Benfican kannattajat, kun FC Barcelona koki uuden nöyryytyksen – valmentaja voi vaihtua jo torstaina - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Messi, Messi”, huusivat Benfican kannattajat, kun FC Barcelona koki uuden nöyryytyksen – valmentaja voi vaihtua jo torstaina

Ronald Koemanin tilalle on tarjolla useita valmentajia.

FC Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman koki uuden pettymyksen keskiviikkona.

30.9. 9:16

Jalkapallon Mestarien liiga ei ole alkanut entiseltä mahtiseuralta FC Barcelonalta kovinkaan ruusuisesti. Joukkue on hävinnyt molemmat lohkovaiheen ottelunsa 0–3. Espanjan liigassa se ei ole hävinnyt yhtään ottelua, mutta kuudesta ottelusta kolme on päättynyt tasapeliin.

Keskiviikkoiltana Barcelona kävi häviämässä Mestarien liigan ottelun Benficalle 0–3. Ottelun alla ja sen aikana Benfican kannattajat huusivat ”Messi, Messi”, kertoo espanjalainen urheilulehti Marca.

Se oli kuin puukon kääntämistä haavassa, josta FC Barcelona ei ole toipunut. Taloussyiden takia joukkueen kirkkaimpana tähtenä hehkunut Lionel Messi siirtyi kesällä Paris Saint-Germainiin.

Tuorein takaisku sysää lisää paineita sille, että joukkueen päävalmentajalle Ronald Koemanille pitäisi antaa potkut. Espanjalaismedian mukaan päätös voisi tulla jo torstaina tai viikonlopun Atlético Madrid -ottelun jälkeen ja maaottelutauon aikana. Joka tapauksessa Koeman on pois Atlético-ottelusta toimitsijakiellon takia.

FC Barcelonan heikko taloustilanne jarruttaa valmentajan vaihdosta, mutta esimerkiksi barcelonalainen urheilulehti Mundo Deportivo on jo listannut ehdokkaita uudeksi päävalmentajaksi: Barça-ikoni Xavi Hernandez, viimeksi Juventusta valmentanut Andrea Pirlo, Belgian maajoukkueluotsi Robert Martinéz ja nykyinen Reimsin päävalmentaja Òscar Garcia.

Mundo Deportivo korostaa, että ensisijaisesti uudella valmentajalla pitäisi olla samanlainen profiili kuin Barcelonan legendaarisilla valmentajilla Johan Cruiffilla ja Pep Guardiolalla. Ehdokkaista Pirlo on tästä kauimpana.

Mitä nykyinen valmentaja Koeman ajattelee omasta tilanteestaan? Hän totesi Benfica-tappion jälkeen, että pelaajat ovat yhä hänen takanaan mutta hän ei tiedä, onko seuran hallitus Benfica-tappion jälkeen.

”Tulevaisuudestani en voi sanoa mitään”, Koeman sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Koska en tiedä, mitä seura ajattelee enkä halua vastata enää näihin kysymyksiin, koska asia ei ole käsissäni. Jää nähtäväksi.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut