Mitalitaistelussa ollut rallikuljettaja keskeytti kilpailun ja kääntyi mökin pihatielle: ”Hei, mennään mökille saunomaan” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mitalitaistelussa ollut rallikuljettaja keskeytti kilpailun ja kääntyi mökin pihatielle: ”Hei, mennään mökille saunomaan”

Markus Määttänen ja Henri Tuomisto näyttivät, ettei urheilun tarvitse olla vakavaa.

Kuvituskuva.

27.9. 14:06

Ralliteillä nähdään melkoisia taidonnäytteitä ja mieleenpainuvia suorituksia tuon tuosta, mutta Markus Määttäsen ja Henri Tuomiston toiminta hakee vertaistaan.

Määttänen ajoi ensimmäisen rallinsa viikonloppuna Parkanon Fenno-rallissa, mutta maaliin asti hän ei kartanlukijansa Tuomiston kanssa koskaan tullut.

Valinta oli aloittelijoiden sarjan mitalitaistelussa olleen kaksikon oma.

Määttänen nimittäin kaarsi mökin pihatielle suoraan viimeiseltä erikoiskokeelta vain joitakin kilometrejä ennen maalia.

”Hei, mennään mökille saunomaan”, Määttänen totesi kesken ajon.

”Mitä, onko meillä palju täällä?” Tuomisto kysyi.

Vuoropuhelu tallentui auton sisällä olleelle kameralle.

Rallit.fi-sivusto tavoitti Määttäsen sunnuntaina, ja mies avasi yllättävän ratkaisun syitä.

”Jokunen ralli on itselläkin takana SM-sarjan puolella. Ei tämä ralli saa kumminkaan liian vakavaa olla. Vaikka tämä olikin itselle ensimmäinen kilpailu kuskina, ei mua tinakuppi niin paljon kiinnosta. Tämä on hauskanpitoa ja irtiottoa arjesta”, kartturina rallikokemusta aiemmin hankkinut Määttänen kertoi.

Mitalisijat eivät kiinnostaneet senkään vuoksi, että se olisi tarkoittanut ylimääräistä 60 kilometrin lenkkiä palkintojen hakua varten.

”Meillä oli seiskapätkän varrelta vuokrattuna mökki. Pojat laittoivat meille kuvia täältä mökiltä ja kertoivat, että palju lämpiää ja saunakin on lämmin. Meillä virisi ajatus pätkää edeltäneessä huollossa, että ei kai meidän tarvitse maaliin asti ajaa”, Määttänen totesi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut