Raumalainen Henna Blomroos jatkaa frisbeegolfin maailmanlistalla kolmantena – Yhdysvaltojen kärkinimi huipulla yhä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Raumalainen Henna Blomroos jatkaa frisbeegolfin maailmanlistalla kolmantena – Yhdysvaltojen kärkinimi huipulla yhä

Kymmenen kärki koostuu lähinnä yhdysvaltalaisista urheilijoista.

Raumalainen Henna Blomroos on yksi maailman parhaimmista frisbeegolfissa.

16.9. 16:18

Rauman frisbeegolftähti Henna Blomroos, 21, on ollut erinomaisessa vireessä tälläkin kaudella.

Siitä kielii Blomroosin sijoitus lajin kattojärjestö Professional Disc Golf Associationin maailmanlistalla: Blomroos on sen mukaan maailman kolmanneksi paras naispelaaja.

Blomroos oli samalla listalla kolmantena myös vuonna 2019, jolloin hänellä oli 963 rating-pistettä. Tänä vuonna pistesaldo on korkeampi: 977. ”Koronavirusvuonna” 2020 maailmanlista ei ollut käytössä lainkaan.

Myös lajin paras pysyi samana kuin vuonna 2019, sillä yhdysvaltalainen Paige Pierce jatkaa lajin huipulla. Hänelle kertyi tällä kaudella 988 rating-pistettä.

Sen sijaan kakkossija vaihtui, kun yhdysvaltalaisen Catrina Allenin paikalle kiilasi Blomroosin kilpakumppani ja ystävä Eveliina Salonen, jonka kanssa raumalainen voitti jo kolmannen peräkkäisen parifrisbeegolfin SM-kultansa viime viikolla.

Salonen nousi maailmanlistalla Blomroosin yläpuolelle yhden rating-pisteen turvin.

– Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu neljäntenä listalla olevan virolaisen Kristin Tattarin lisäksi pelkästään yhdysvaltalaisia pelaajia, Suomen frisbeegolfliitto kertoo tiedotteessaan.

Blomroos on sanonut Satakunnan Kansan haastattelussa, että hän haluaa olla maailman paras frisbeegolfissa. Hän ja Salonen ovat kumpikin ammattilaispelaajia.

Blomroos on voittanut frisbeegolfissa muun muassa naisten luokan Euroopan mestaruuden kahdesti (2018 ja 2021), ja hän on myös lajin hallitseva Suomen mestari.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut