Bayern München tyrmäsi Messistä luopuneen Barcelonan jättiläisten kohtaamisessa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Bayern München tyrmäsi Messistä luopuneen Barcelonan jättiläisten kohtaamisessa

Robert Lewandoski laukoi kaksi melkein identtistä maalia lähietäisyydeltä.

Robert Lewandowski painoi pallon vastustamattomasti Barcelonan maaliin, ja teki sen jopa kahdesti Camp Noulla tiistaina.

15.9. 7:40

Espanjan suurseura FC Barcelona oli vaisu ja tunnelma Camp Noulla apaattinen, kun Bayern München tyrmäsi kotijoukkueen 3-0 jalkapallon Mestarien liigassa.

Kokeneet Thomas Müller ja Robert Lewandowski ottivat asiakseen Barcelonan kurittamisen. Müller vei Bayernin johtoon ja Lewandowski namutteli kaksi osumaa, jotka olivat lähes identtiä jatkolaukauksia maalin edestä.

Ottelusta tuli täysin yksipuolinen, vaikka tilastokerho sai pallon hallinnan suurin piirtein tasoihin. Nuoret barcelonalaiset hävisivät toistuvasti kaksinkamppailuja ja Bayern teki mitä tahtoi.

Ei olisi helposti uskonut, että kuululla Camp Noulla olivat vastakkain kaksi Euroopan jalkapallon jättiläistä.

Kun Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman lähetti kolme teini-ikäistä pelaajaa nurmelle toisella puoliajalla, alkoi Barcelona olla kuin juniorijoukkue, joka sai tilaisuuden potkia suurempia tähtiä nilkoille.

Gavi, 17, sai varoituksen ja olisi toisesta sääripotkusta voinut hyvinkin lentää ulos nurmelta. Muut kaksi nuorta herraa olivat Yusuf Demir, 18, ja Alejandro Balde, 17. He ovat kohta Barcelonan tulevaisuus, mutta siihen heistä ei ollut vielä Mestarien liigan avauksessa.

Barcelona ei ollut pelillisesti entisellään ja joukkueesta puuttui paljon Lionel Messin lähdön mukana. Messi, 34, tuli Barcelonaan 2002 ja lähti tänä kesänä Pariisiin.

Messi oli paitsi seuran pelillinen sielu oli hän myös kasvot ulospäin viime vuosina. Rooli vain korostui, kun ykköskilpailija Cristiano Ronaldo oli lähtenyt aikaisemmin Real Madridista Italiaan.

Barcelona antoi keskikentän hallinnan suosiolla Bayernille, joka kiitti ja pyöritti peliä.

Tilanteita kertyi, lähes maaliin asti. Vihdoin 33. minuutilla saksalaisia onnisti. Bayernin kokeneisiin kuuluva Thomas Müller laukoi ja pallo muutti sopivasti suuntaa Eric Garcían alaselästä.

Kimmoke oli sen verran suuri, ettei maalivahti Marc-André ter Stegenillä ollut tarpeeksi aikaa ja edes mahdollisuuksia reagoida.

Ottelun hallintaan ja hyökkäämiseen peilaten Bayernin avausmaali oli odotettu. Vain tekotapa sisälsi annoksen onnea.

Lewandowskin osumat tulivat toisella puoliajalla 56. ja 85. minuuteilla. Barcelona oli silloin sillassa, mutta nämä olivat lopulliset tyrmäykset.

Bayern otti E-lohkon kärkipaikan, kun Kiovan Dinamo ja Benfica pelasivat maalittoman tasapelin.

Mestarien liigan ensimmäinen pelipäivä tiistaina:

Lohko F: Young Boys-Manchester United 2-1, Villarreal-Atalanta 2-2.

Lohko E: Kiovan Dinamo-Benfica 0-0, Barcelona-Bayern München 0-3.

Lohko G: Sevilla-Salzburg 1-1, LOSC Lille-Wolfsburg 0-0.

Lohko H: Malmö-Juventus 0-3, Chelsea-Pietarin Zenit 1-0.

Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: