”Palloiluhallit, jäähallit, tekonurmet ja tekojäät menevät meidän ohi” – Porin Tarmon telinevoimistelija Sofia Tähkänen joutuu antamaan kilpakumppaneilleen etumatkaa Porin takia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porin Tarmon telinevoimistelijat Matleena Peltomäki (oik.) ja Tinja Saine (selkäpäin) asettelivat pehmusteita juoksuradalle ennen harjoituksia. Lopuksi kaikki pitää siivota pois, mihin kuluu kallisarvoista aikaa. ”Jos urheilutalossa olisi tulevaisuudessa erillinen, suljettu tila vain kilpatelinevoimistelua ja ohjattua telinevoimistelua varten, niin silloin kaikki telineet, matot ja välineet voisi jättää paikoilleen”, voimistelujaoston puheenjohtaja Sari Vainio sanoo.

Remonttia odotellessa

Telinevoimistelijan on turha haaveilla olympialaisista, jos pääsee harjoittelemaan vain kymmenisen tuntia viikossa ja jos voimistelusalista puuttuu esimerkiksi täysimittainen permanto. Satakunnassa halutaan silti kurkottaa kohti huippua, vaikka lähtökohdat ovat Porin urheilutalon olosuhteiden takia kehnot.


8.10. 6:30

Pori

Porin urheilutalon yläkerrassa on huone, joka toimii Porin Tarmon toimistona ja seuran voimistelujaoston varastona.

Neuvottelupöydän lisäksi sieltä löytyy esimerkiksi uusi trampoliini.

”Pidämme sitä täällä lukkojen takana, jotta sitä ei rikottaisi tai sotkettaisi. Sellaista tapahtuu täällä jonkin verran”, kertoo Porin Tarmon voimistelujaoston puheenjohtaja Sari Vainio.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: