Pesäkarhujen toiminnanjohtaja lähtee – Satu Kojola saa isojen tunteiden päätöksen porilaisseurassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhujen toiminnanjohtaja lähtee – Satu Kojola saa isojen tunteiden päätöksen porilaisseurassa

Toiminnanjohtaja jättää tehtävänsä finaalien jälkeen. Pesäkarhut aloittaa välittömästi seuraajan rekrytoinnin.

Vesa Saine ja Satu Kojola vastaanottivat Pesäkarhujen puolesta Pori-palkintoa vuonna 2019. Nyt Kojola siirtyy uusiin tehtäviin.

14.9. 14:39

Pori

Pesäkarhujen toiminnanjohtajan Satu Kojolan aikakausi porilaisseurassa päättyy tämän kauden jälkeen.

Kojola siirtyy myyntitehtäviin yritys- ja liikelahjoja tarjoavan High Peak Finland Oy:n palvelukseen.

– Aloitan uudet työt 11. lokakuuta. Käytännössä hoidan Pesäkarhuille vielä nämä finaalipelit. Niiden jälkeen pidän pienen loman, Kojola kertoi.

Kojolan mukaan mitään erityistä syytä työpaikan vaihtoon juuri nyt ei ole. Hän kuitenkin muistuttaa, että seitsemän vuotta seuratyössä on pitkä aika kaikkine iloineen ja haasteineen.

– Työ urheiluseurassa tarjoaa erilaisia tunteita laidasta laitaan. Se kietoo pikkurillinsä ympärille, Kojola mietti.

– Vaikea vielä sanoa, tuleeko niitä tunteita ikävä. Otan nyt varmasti pienen hajuraon urheiluun. Pesäkarhujen peleissä minut nähdään jatkossa katsojana, ehkä joskus jossain muussakin roolissa. Tämä seura pysyy aina sydämessäni.

Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kiitteli seuran tiedotteessa Kojolan työtä.

– Satu on ollut merkittävä osa Pesäkarhujen tarinaa ja kasvua Suomen seuratuimmaksi naisten seurajoukkueeksi. Työtä Pesäkarhujen eteen Satu on tehnyt suurella sydämellä, unelmoiden, uskoen, uurastaen ja onnistuen.

Pesäkarhut aloittaa välittömästi uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin. Paikka täytetään, kun sopiva henkilö löytyy.

Kultainen kruunu?

Jos seitsemän vuotta urheiluseurassa ovat tarjonneet Kojolan työhön tunnetta, sitä on luvassa myös hänen Pesäkarhut-uransa loppuun.

Kojolan työt Pesäkarhuissa voivat päättyä jopa jo tämän viikon päätteeksi, jos Pesäkarhut voittaa lauantaina ja sunnuntaina.

– Sehän sopisi. Mitaleita on tullut minullekin, ja totta kai kultamitali kruunaisi nämä vuodet Pesäkarhuissa. Hienommin ei voisi päättää.

– Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle. Mitali on joka tapauksessa hieno saavutus tästäkin kaudesta.

Kojolan toiminnanjohtajakauden mahdolliseen viimeiseen kotipeliin Pesäkarhut saa ottaa yleisöä ilman rajoituksia. Maskisuositus on voimassa ja käsidesiä tarjolla, mutta muita erityisjärjestelyjä ei tällä hetkellä tarvita.

Loppuunmyyty peli tarkoittaisi noin 1 800 katsojaa.

– Ennakkomyynnin perusteella voimme päästä ainakin lähelle täyttä tupaa, Kojola iloitsi.

Lisäkatsomoita Pesäkarhut ei ole ainakaan tämän hetken tiedon mukaan pystyttämässä. Kojolan mukaan siihenkin on tarvittaessa nopea valmius ja asiaa harkitaan ainakin neljänteen finaaliin, jos sellainen pelataan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: