Kankaanpään Arttu Kangas Suomen ainoa valonpilkahdus Ruotsi-ottelun kuularingissä – Porin Eero Ahola jäi viimeiseksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kankaanpään Arttu Kangas Suomen ainoa valonpilkahdus Ruotsi-ottelun kuularingissä – Porin Eero Ahola jäi viimeiseksi

Ruotsi-ottelussa nähtiin myös satakuntalaisia lauantaina.

Arttu Kangas (vas.) oli Ruotsi-ottelun paras suomalainen kuularingissä. Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo (oik.) jäi vain kaksi senttiä neljännestä sijasta.

4.9.2021 21:44

Aikuisten Ruotsi-ottelussa nähtiin kaksi satakuntalaista lauantaina, kummatkin kuularingissä.

Kankaanpään seudun Leiskun tuore Suomen mestari Arttu Kangas työnsi 18,78 metriä ja oli sillä tuloksella kilpailun kolmas – ja samalla paras suomalainen. Kankaan paras tulos syntyi toisella työnnöllä.

Parhaimmillaan Kangas on työntänyt tällä kaudella 18,91 heinäkuussa.

Ruotsin Wictor Petersson työnsi viimeisellään 20,21 metriä. Hänen kauden kärkituloksensa on 21,13. Se riittää maailmanlistalla 34:nteen sijaan tällä kaudella.

Listaa johtaa maailmanennätyksenkin rikkonut Yhdysvaltojen Ryan Crouser 23,37-metrisellään.

Ruotsi-ottelussa toiseksi parhaiten työnsi naapurimaan Viktor Gardenkrans, joka teki kauden kärkituloksensa 18,88 ja päihitti siis Arttu Kankaan kymmenellä sentillä.

Ruotsin Jesper Arbinge oli neljäs (18,60) ja Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo täpärästi viides (18,58). Korkeasalon nimissä on Suomen kauden kärkitulos 18,93.

Porin Yleisurheilun Eero Ahola jäi kuudenneksi eli viimeiseksi (17,67). Ahola on nostanut ennätyksensä tällä kaudella 18,49 metriin elokuun alussa, mutta Kalevan kisoissakin porilainen jäi vain 18,17 metriin.

Lauantain Ruotsi-ottelussa olisi voitu nähdä myös Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen, joka kuului Suomen naisten 100 metrin viestijoukkueeseen muttei lopulta juossut Tukholmassa.

Suomen joukkue koostui Johanna Kylmäsestä, Anna Pursiaisesta, Anniina Kortetmaasta ja ankkuri Lotta Kemppisestä ja hävisi Ruotsille.

Nuorten Ruotsi-ottelussa nähtiin Kankaanpään seudun Leiskun kiekonheittäjä Kosti Saine, joka sijoittui maanmiehensä Max Lampisen jälkeen toiseksi 52,40-metrisellään. Someron Esan Lampinen heitti kiekkonsa kuusi senttiä pidemmälle.

Lisäksi nuorten ottelussa nähtiin Porin Yleisurheilun pikajuoksijat Inkeri Ahokas ja Niklas Viikisalo. Ahokas oli sadalla metrillä neljäs (12,41). Nopein oli Ruotsin Elvira Tanderud (11,55). Viikisalo oli puolestaan sadalla metrillä kolmas (11,15). Poikien nopein oli Ruotsin Alex Apelgrim (11,06).

Ahokas ja Viikisalo kilpailevat myös sunnuntaina, ja aikuisten ottelussa nähdään Porin Yleisurheilun kiekonheittäjä Juha Lahdenranta ja Kankaanpään seudun Leiskun moukarinheittäjä Aaron Kangas.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut