Hakametsässä kiersi aalto, kun lentopallomiehet ottivat toisen EM-voittonsa: ”On väärässä paikassa, jos ei tässä paikassa syty tähän hommaan” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hakametsässä kiersi aalto, kun lentopallo­miehet ottivat toisen EM-voittonsa: ”On väärässä paikassa, jos ei tässä paikassa syty tähän hommaan”

Keskitorjuja Tommi Siirilän kahdeksan pisteen avauserä alusti Suomen rynnistyksen 3–0-voittoon Espanjasta.

Suomi pääsi juhlimaan EM-voittoa Espanjasta Hakametsän yleisön edessä.

4.9.2021 20:42

Tampere

Näky Hakametsän jäähallissa toi hetkeksi tunteen parempien aikojen palaamisesta koronapandemian jälkeen. Silmin nähtävissä ja korvin kuultavissa oli se tunne, joka on puuttunut, kun urheilua on tahkottu tyhjille katsomoille.

Hakametsän katsomossa kiersi ensin aalto ja sen jälkeen taputusten rytmi tempasi Suomen lentopallo­maajoukkueen pelaajat mukaan. Kentällä olleet pelaajat taputtivat yleisön mukana, kun ottelupallosyöttö oli lähdössä ilmaan Sakari Mäkisen syöttämänä.

Sillä kertaa Espanja vielä selvisi, mutta muutama minuutti myöhemmin Tommi Siirilä pääsi iskemään ratkaisevan pisteen Espanjan kenttään. Suomi pääsi juhlimaan toista EM-turnauksen voittoaan. Suomi kaatoi Espanjan 3–0 (25–19, 25–20, 25–18) ja tarrasi kiinni jatkopaikkaan.

Hakametsä vetää jääkiekko-otteluissa normaaliaikoina 7 300 katsojaa. Espanja-ottelun luvuksi kerrottiin 3 100, mikä rajoitusolosuhteissa oli lähes täysi katsomo.

Suomi onnistui Espanjaa vastaan laajalla rintamalla. Keskitorjuja Tommi Siirilä nousi etenkin avauserässä ottelun hahmoksi. Siirilän ja passari Eemi Tervaportin yhteispeli toimi ja Siirilä ehti lisäksi käsineen ottamaan torjuntoja.

Siirilän avauserän pisteet olivat kahdeksan, kun Pohjois-Makedoniaa vastaan koko nelieräisessä ottelussa Siirilä teki yhdeksän pistettä. Seuraavien erien saldo nosti Siirilän pisteet pelissä 11:een.

– Tuli hyvin passia ja hyvin pallot kuolivat. Taktiikka oli lähteä tässä pelissä vähän enemmän keskeltä, Siirilä sanoi.

Suomen tehokkain pistemies oli 15 pisteen hakkuri Urpo Sivula. Yleispelaaja Sakari Mäkinen teki 13 pistettä.

Kehut Siirilältä lähtivät niin joukkueen ilmeelle kuin Hakametsän yleisöllekin.

– On väärässä paikassa, jos ei tässä paikassa syty tähän hommaan. EM-kisat ja täysi Hakametsä. Mitä parempaa voi olla?

Suomi elää turnauksen ajan tiukasti kuplaolosuhteissa hotellissa. Päiviä rytmittävät esimerkiksi harjoitukset ja videopalaverit, mutta kuplan ulkopuolelta tekemistä ei tällä kertaa voi hakea.

– Useampi tunti päivässä tulee ihan vain hotellihuoneessa olemista. Mutta on meillä pleikkari ja Netflix ajankuluksi, Siirilä kertoo.

Kotikisat ovat urheilijalle ainutlaatuinen tilaisuus. Tänä kesänä kuitenkin yleisörajoitukset ovat seuranneet toisiaan.

– Yleisö merkitsee ihan valtavasti. Koko kesän pelkäsi, jos kävisi niin, että olisi ainutlaatuinen tilaisuus eikä saisi tulla yhtään yleisöä. Se olisi ollut todella harmi. Tänään oli hieno päivä, Siirilä sanoi.

Kuplan takia yleisön tapaaminen fanialueilla ei tänä vuonna ole mahdollista. Siirilälläkin paikalla on perheenjäseniä ja kavereita.

– Mutta se on pieni paha siitä, että pystytään pelaamaan turvallisesti pelit. Ei siinä nokankoputtamista meillä ole.

Kaksi voittoa nostaa Suomen jo hyvään asemaan jatkopaikan kannalta. Pohjois-Makedonia on hävinnyt kaksi ensimmäistä peliään ja Espanjalle Suomi-tappio oli jo turnauksen kolmas. Kuuden joukkueen lohkosta kaksi heikointa jää rannalle jatkopeleistä, joten Espanjalla ja Pohjois-Makedonialla on jo selkä seinää vasten.

Suomen pelit jatkuvat nopealla tahdilla.

Siirilä sanoi painepelien olevan nyt pois alta. Sunnuntaina Suomi on selkeä altavastaaja, kun vastaan asettuu Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän joukkue. Sammelvuo luotsasi joukkueensa olympialaisissa hopealle.

– Rohkeasti pitää pelata. Ei varmistelemalla saa mitään aikaiseksi, Siirilä sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut