Lentopallomiesten taisteluilme toi toisen voiton EM-kotikisoissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lentopallomiesten taisteluilme toi toisen voiton EM-kotikisoissa

Huomenna Suomi kohtaa Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän, joka hävisi avausottelunsa.

Antti Ronkainen (vas.) ja Eemi Tervaportti juhlimassa Suomen voittoa.

4.9.2021 16:00

Tampere

Suomi on yltänyt toiseen voittoonsa lentopallon miesten EM-kotikisoissa Tampereella. Vahvalla taisteluilmeellä kotiyleisön edessä pelannut Suomi kukisti Espanjan suoraan kolmessa erässä ja vahvisti asemiaan yltää alkulohkosta jatkopeleihin.

Suomi voitti tänään vastustajansa erin 25–19, 25–20 ja 25–18. Ottelu ratkesi puolessatoista tunnissa.

Suomi onnistui aloitusten vastaanotossa, mikä antoi passari Eemi Tervaportille eväät pyörittää monipuolista hyökkäyspeliä. Vastuuta saivat muutkin kuin kokenut hakkuri Urpo Sivula, sillä vahvasti verkolla esiintyivät muun muassa Tommi Siirilä ja yleispelaaja Antti Ronkainen.

–  Oli ehdottomasti parempi matsi kuin Pohjois-Makedoniaa vastaan kaikilta. Nyt oli minun vuoroni saada vähän enemmän passeja, 15 pistettä tehnyt Siirilä sanoi Ylen haastattelussa.

Kotikisat sytyttivät suomalaiset myös puolustamaan uhrautuvasti, mistä avauserän viimeinen pallo oli huima esimerkki. Suomi ratkaisi erän pitkässä pallorallissa, jonka ratkaisua tarkastettiin videotarkistuksesta.

–  3–0 on aina 3–0. Paketti pysyi hyvin kasassa, passari Tervaportti tiivisti ja sanoi joukkueen menevän peli kerrallaan.

Huomenna Suomi kohtaa Tuomas Sammelvuon valmentaman Tokion olympialaisten hopeajoukkueen Venäjän, joka hävisi torstaina yllättäen avausottelunsa Turkille. Ennen Venäjä-pestiään Sammelvuo luotsasi Suomen miehiä menestyksekkään peliuransa jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut