Henry Manni kelasi neljänneksi 800 metrin finaalissa – ”Voitettu nelossija” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Henry Manni kelasi neljänneksi 800 metrin finaalissa – ”Voitettu nelossija”

Manni otti kärkipaikan ensimmäisen kierroksen ajaksi, mutta menetti johdon kisan puolivälin jälkeen.

Henry Manni viimeisteli suomalaisten yleisurheilusuoritukset Tokion paralympialaisissa.

4.9.2021 14:17

Tokio

Henry Manni johti kisaa ensimmäiset 400 metriä, mutta jäi lopulta neljänneksi T34-luokan ratakelauksen 800 metrin finaalissa Tokion paralympialaisissa. Manni ylitti maaliviivan ajalla 1.47,34.

Mestaruuden otti luokan supertähti, Tunisian Walid Ktila ajalla 1.45,50. Rion kisojen 800 metrin voittaja, Arabiemiraattien Mohamed Alhammadi oli toinen ajalla 1.45,59 ja Kiinan Yang Wang kolmas ajalla 1.45,68.

–  Lähdin kisaan porukan toiseksi heikoimmalla ennätysajalla. Ainoastaan kiinalaisella oli heikompi ennätys, mutta hänen tiesin olevan kovassa kunnossa. Siihen nähden sain monta hyvää päänahkaa. Jos satasen kisan vitossija tuntui hävityltä, niin tämä oli ennemmin voitettu nelossija, Manni sanoi tiedotteessa.

Alkuerän tapaan Manni lähti heti startista vetämään joukkoa. Se oli suunnitelmien mukainen ratkaisu.

–  Olen ihan tyytyväinen siihen, että uskalsin mennä kärkeen ja uskalsin pitää paikkani siellä. Tämä oli varmaan kypsin arvokisakasisatanen urallani, Manni totesi.

–  Tiesin, että jos Ktilalla tai Alhammadilla ei ole vetohaluja, niin minä saatan hyvinkin kärkeen päätyä, ja se oli ennalta mietitty juttu. Tästä ei jäänyt mitään jossiteltavaa, että olisi voinut tehdä jotain itse paremmin, vaikka harmittaa tietysti nelossija ja se, etten pystynyt lopussa pistämään enemmän kampoihin, hän jatkoi.

Riossa 2016 Manni voitti satasella pronssia ja oli 800 metrillä neljäs. Nyt hän uusi 800 metrin nelossijan ja oli sadalla metrillä viides.

–  On tiedossa, mitä pystyn parantamaan näillä matkoilla, ja satasella olisin täälläkin pystynyt parempiaan suoritukseen, jos olisin tehnyt asiat paremmin, Manni sanoi.

Manni oli Tokion paralympialaisten toiseksi viimeinen suomalaisurheilija. Sunnuntaiaamuna haapavetinen Jarkko Mylly ampuu SH1-luokan pienoiskiväärikilpailussa.

Suomalaisurheilijat ovat voittaneet Tokion paralympialaisista viisi mitalia. Riossa 2016 suomalaiset voittivat kolme mitalia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut