Auringonlasku määrittää syksyn pesäpallopelien alkamisajat - Urheilu - Satakunnan Kansa

Auringonlasku määrittää syksyn pesäpallo­pelien alkamisajat

Otteluiden alkamisajat selviävät 15 minuutin tarkkuudella auringonlaskun mukaan.

Pelinjohtajien käyttämä merkkiviuhka näkyy syksyn pesäpallo-otteluissa vain riittävän valoisissa olosuhteissa, kun auringonlasku määrittää pelien alkamisajat. Arkistokuva.

27.8. 14:33

Pesäpalloliitto tarkensi perjantaina ohjeistustaan syksyn pudotuspeli­otteluiden alkamisaikoihin liittyen.

Liitto määrittää jatkossa otteluiden alkamisajat 15 minuutin tarkkuudella. Myöhäisin mahdollinen alkamisaika selviää auringonlaskun ajankohdasta.

Käytäntö tulee voimaan Superpesiksessä välierävaiheesta eteenpäin ja on voimassa myös karsinnoissa. Ottelun aloituksen ja auringonlaskun välillä tulee olla arkisin vähintään kolme tuntia ja 15 minuuttia.

Ohjeistus sallii kotijoukkueen päättävän arkiotteluidensa alkamisajan myös maksimissaan 30 minuuttia tätä aiemmaksi.

– Tavoitteena on saada kauden tärkeimmät ottelut pelattua oikeudenmukaisesti ja turvallisesti sekä estää mahdollisimman pitkälle tilanteet joutua pelaamaan otteluita pimeyden takia uudelleen, kilpailupäällikkö Timo Lamminen sanoo tiedotteessa.

Koronatilanteen takia tavanomaista myöhemmin aloitettu kausi myös jatkuu normaalia pidemmälle.

Seurat toivovat otteluille mahdollisimman myöhäistä alkamisaikaa, jotta katsojat ehtivät työpäivän jälkeen helpommin paikalle.

– Toisella puolella vaakakupissa ovat nämä pimeyden tuomat haasteet, Lamminen sanoo.

Itä- ja Länsi-Suomen ero valoisassa ajassa on päivisin jopa 30 minuuttia. Päivä lyhenee syyskuussa noin 25 minuutin viikkotahdilla.

Superpesiksen lisäksi ohjeistus koskee miesten Ykköspesiksen välieriä, Suomensarjan nousukarsintoja sekä nuorten Superpesistä ja Ykköspesistä välieristä lähtien.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: