Alfta-Ösa OK eteni vakuuttavasti Venlojen viestin voittoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Alfta-Ösa OK eteni vakuuttavasti Venlojen viestin voittoon

Rastikarhut sijalle 39.

Josefine Heikka, Jana Knapova, Natalia Gemperle ja Irina Nyberg tuulettivat Venlojen viestin voittoa.

21.8. 19:07

Rovaniemi

Ruotsalainen Alfta-Ösa OK ratkaisi Venlojen viestin voittonsa tasaisilla suorituksilla, jotka sujuivat ilman suurempia virheitä. Irina Nyberg, Josefine Heikka ja Jana Knapova päästivät ankkuri Natalia Gemperlen matkaan ensimmäisenä, ja kokenut suunnistaja hoiti viestin tyylikkäästi maaliin. Eroa toiseksi suunnistaneeseen IFK Göteborgiin kertyi 2.46 minuuttia. Ruotsalaisjoukkueet ottivat kolmoisvoiton, sillä Järla Orientering oli kolmas.

–  Irinan osuuden jälkeen ajattelin, että tästä tulee hauskaa. Oli erityistä päästä ankkuriosuudelle ensimmäisenä, koska siinä on paljon hävittävää ja painetta, Gemperle kuvaili.

Nyberg aloittikin viestin mainiosti, sillä hän tuli vaihtoon toisena.

–  Taktiikkana oli vain keskittyä normaalisti suunnistukseen, suorituksensa hyvin hallussa alusta lähtien pitänyt Nyberg sanoi.

Alfta-Ösa voitti Venlojen viestin myös vuonna 2017. Heikka ja Gemperle olivat myös tuolloin mukana.

–Joukkueellamme on ollut strategiana, että emme keskity tuloksiin vaan tekemään hyviä suorituksia, Heikka kertoi toimivaksi osoittautuneen yksinkertaisen ajatusmallin.

Suomalaisjoukkueista paras oli neljänneksi sijoittunut Tampereen Pyrintö. Joukkueessa suunnistivat Saila Kinni, Lotta Karhola, Venla Harju ja Simona Aebersold. Aebersold pääsi ankkuriosuudelle 35 sekuntia kärjen perässä, mutta yksi virhe koitui sveitsiläisen kohtaloksi kirkkaampia sijoituksia ajatellen.

–  Siinä tiesin olevani melko lähellä rastia, mutten vaan enää jotenkin ymmärtänytkään karttaa, Aebersold sanoi harmissaan.

Porin Rastikarhut tuli sijalle 39.

Rastikarhut suunnisti joukkueella Suvi Heittola, Elli Peltomäki, Suvi Simonsén ja Tuija Kuusela.

Peltomäki oli toisen osuuden 13:ksi nopein. Hän lähti matkaan sijalta 66 ja tuli vaihtoon sijalta 31.

Ratikarhuilta puuttui joukkueen ykkössuunnistaja Mira Kaskinen. Hän jätti Venlojen viestin väliin lievän jalkavamman vuoksi.

Hiisirasti oli 43:s. Joukkueessa suunnistivat Inna Somova, Päivi Autio, Olga Elizarova ja Anna Dvorianskaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: