Rovanperä kiristi taistelua kolmannesta sijasta, vaikka menetti sekunnin risteyksessä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Rovanperä kiristi taistelua kolmannesta sijasta, vaikka menetti sekunnin risteyksessä

Kalle Rovanperä paransi asemiaan Belgian MM-rallissa.

Taistelu kolmannesta sijasta on muodostumassa Toyotan jäsentenväliseksi kamppailuksi.

14.8. 15:07

Vleteren/Helsinki

Toyota suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperän ilme kirkastui Belgian MM-rallin päivän neljännellä erikoiskokeella, kun hän puristi kärkiryhmän toiseksi parhaan ajan ja kohensi asemiaan taistelussa kilpailun kolmannesta sijasta. Ero tallitoveri Elfyn Evansiin supistui 2,1 sekuntiin, kun ennen pätkää sitä oli neljä sekuntia.

– Yritin painaa pikkuisen kovemmin, mutta ei tuntunut hyvältä. Viimeisessä risteyksessä ennen maalia menetin ehkä sekunnin, mutta muuten oli hyvä, Rovanperä kertasi WRC.comin liveseurannassa.

Myös Evansilla riitti viilattavaa suorituksessaan.

– Se oli kunnossa, mutta oli vaikea pikku pätkä (7,99 kilometriä). Siellä oli jokunen paikka, missä vain epäröin, ja se maksoi paljon suorilla, Evans harmitteli.

Kolmannesta sijasta taisteleminen on jäämässä Toyotojen jäsentenväliseksi, kun Hyundain kärkikaksikko Thierry Neuville ja Craig Breen porhaltavat kaukana. Neuvillen johto Breeniin on 6,8 sekuntia, mutta Toyotat ovat jääneet jo nelisenkymmentä sekuntia.

Hyundain Ott Tänakin rengasrikko ja Toyotan Takamoto Katsutan raju ulosajo ovat sekoittaneet kärkikuusikkoa, mutta kärkikaksikon järjestys on pysynyt ennallaan kilpailun toisena ajopäivänä. Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: