Tähtikisoissa kovia tuloksia – naisten kuulassa pisin kaari 23 vuoteen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tähtikisoissa kovia tuloksia – naisten kuulassa pisin kaari 23 vuoteen

Jonni Blomqvist, Tuomas Lehtonen ja Senja Mäkitörmä olisivat rikkoneet tuloksillaan viime vuoden pitämättä jääneiden EM-kisojen tulosrajat. Kesän 2022 kisarajoja ei ole vielä vahvistettu.

12.8. 9:19

Eläintarhan kentän Tähtikisoissa Helsingissä nähtiin lupauksia herättävä aidattu ratakierros, kun sekä Jonni Blomqvist että Tuomas Lehtonen painelivat vuoden 2020 EM-rajan alle.

Borgå Akillesta edustava Blomqvist, 23, voitti 400 metrin aitajuoksun ennätysajallaan 50,50. Liedon Parman Lehtonen, 23, oli toinen kauden parhaallaan 50,62.

Sekä Blomqvist että Lehtonen alittivat keskiviikkoisella suorituksellaan kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitäneen Oskari Mörön kesäkuisen ajan 50,78.

– Sileä 400 metriä kulki viime viikolla Turussa niin hyvin, että osasin odottaa ennätysparannusta myös aitojen kanssa. Juoksu meni myös teknisesti hyvin, Blomqvist sanoi Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

Samalla kaksikko juoksi myös Pariisin viime kesän EM-kisojen tulosrajan 50,70 alle. Kisat jäivät pitämättä koronaviruspandemian vuoksi, eikä tuleviin, kesällä 2022 Münchenissä käytäviin EM-kisoihin ole vielä vahvistettu tulosrajoja.

Pariisin tulosrajan rikkoi myös naisten kuulan ennätyksellään 17,32 voittanut Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä.

SUL:n tiedotteen mukaan Mäkitörmän tulos on Suomen kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi paras. Lisäksi työntö on pisin suomalaisnaisen kuulakaari 23 vuoteen.

– Sain hyvän kolmen viikon harjoitusjakson, jonka aikana pystyi rauhassa keskittymään tekniikkaan. Uutta ennätystä on odotettu ja nyt tuntuu kyllä hyvältä, hän kertoo tiedotteessa.

Mäkitörmä, 27, olisi päässyt tasan 17 metriin asetetun Pariisin EM-rajan yli myös toiseksi pisimmällä työnnöllään 17,02.

Toiseksi sijoittuneen Kuopion Reippaan Eveliina Rouvalin tulos 16,49 on puolestaan Suomen tilaston kaikkien aikojen yhdeksänneksi paras noteeraus.

Tokion olympiakisoissa kilpaillut Krista Tervo heitti naisten moukarin voittoon tuloksella 68,59.

Karhulan Katajaisia edustava Tervo, 23, jäi Tokion moukarikarsinnassa ilman tulosta. Tervon tänä kesänä heittämä ennätys on 72,92, mikä olisi rikkonut Pariisin EM-rajan.

Naisten kiekon voittoon heitti Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen, jonka paras heitto kantoi 55,45. Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti oli toinen tuloksella 54,64.

Naisten seiväshypyn voittaja, Nurmijärven Yleisurheilua edustava Maria Kytölä oli neljästä kisaan osallistuneesta ainoa, joka pääsi riman yli. Hänen parhaakseen jäi 380.

Pinja Koivumäki, Saga Andersson ja Silja Andersson epäonnistuivat kaikissa hypyissään omista aloituskorkeuksistaan.

Sileällä ratakierroksella mentiin ennätysvauhtia niin miehissä kuin naisissa. Turun Toverien Milja Thureson kohensi 400 metrin ennätystään aikaan 53,90 ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen lukemiin 47,20. Molemmat voittivat kisansa.

Miesten keihään voitti Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen vaatimattomalla tuloksella 76,82.

Kinnusesta tuli heinäkuussa maailman ensimmäinen kolmannen polven 80 metrin heittäjä, kun hän heitti tuloksen 81,06 kotikentällään. Häntä ennen rajan ovat rikkoneet Jamin isoisä Jorma Kinnunen ja isä Kimmo Kinnunen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: