KaMa teki ryhtiliikkeen, Haminan Palloilijat aseeton jaksotauon jälkeen: ”Tällaiset voitot tuovat kaikille lisää energiaa” - Urheilu - Satakunnan Kansa

KaMa teki ryhtiliikkeen, Haminan Palloilijat aseeton jaksotauon jälkeen: ”Tällaiset voitot tuovat kaikille lisää energiaa”

Voitto oli KaMalle kolmas perättäinen.

KaMan Antti Kortteenperä pelasi joukkueen ykköskärjessä hyvän ottelun. Kaksi tuotua ja lyötyä juoksua sekä oivallinen ulkopeliesiintyminen palkittiin joukkueen kakkospalkinnolla.

10.8. 21:07

Kankaanpää

Menestyminen ja voitot urheilukentillä luovat positiivista tunnetta ja usein ruokkivat myös tulevaisuudessa uusia voittoja .

Kankaanpään Maila on päässyt, jos ei nyt vielä suoranaiseen voittoputkeen niin ainakin sen etukaarteeseen. Joukkue kaatoi tiistain kotiottelussaan karsintapeleihin joutuvan Haminan Palloilijat jaksoluvuin 2–0 (3–6, 5–0, 2–0).

– Tällaiset voitot tuovat kaikille lisää energiaa, etenkin kun onnistutaan vielä kääntämään tappioasemassa oleva peli voitoksi. Ottelu oli meiltä lopulta mallikas heikon avausjakson jälkeen, KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala pohdiskeli.

KaMa näytti menevän menojaan avausjaksolla. Se johti sitä jo juoksuluvuin 3–0, kun peliä oli pelattu puolitoista vuoroparia. Sen jälkeen alkoi vierailijoiden nousu. HP nousi toisen ja kolmannen sisävuoronsa kuudella juoksullaan hurmostilaan. Juoksutehtailu kipsasi KaMan ulko- että sisäpelin eikä kotijoukkueella ollut enää aseita taistella avausjakson voitosta.

– HP on juuri tuollainen avausjaksolla nähty joukkue. Sitten kun heillä alkaa homma toimimaan, sitä oli ainakin meidän tänään hankala enää avausjaksolla katkaista. Ulkopelimme oli jähmeää, mutta kyllä he löivätkin hyvin, toteaa Kulmala.

Toisella jaksolla vaaka kääntyi selvästi kotijoukkueelle. Se jätti jaksolla haminalaiset tyystin ilman kolmostilanteita ja rallatteli itse viisi juoksua.

5–0- jaksolukemat jopa mairittelevat haminalaisjoukkuetta, sillä esimerkiksi ilman HP:n kakkoskoppari Teemu Rouhiaisen loistavaa pysäytystä KaMan Jouni Mäen ensimmäisen tasoittavan sisävuoron ajolähdössä lyötyyn kakkosluukkuläpilyöntiin, juoksulukemat olisivat voineet lähennellä kymmentä juoksua.

Supervuorot ovat kääntyneet useasti tällä kaudella KaMan tappioksi mutta ei nyt. Kari Kellokosken kakkospuolen välilyönti ja Miikka Riikosen keskisaumakotiutus riitti kankaanpääläisjoukkueelle kahteen juoksuun lisävuoron aloittavalla. Kun HP ei saanut aikaan juoksun juoksua palottomasta ajosta huolimatta, KaMan kauden viides voitto oli tosiasia.

Kotijoukkueen sisäpelissä oli jälleen lukuisia onnistujia. Henri Pulkkinen vaihteli kakkoskolmosvälin sataprosenttisella tehokkuudella, joukkueen lyöjäjokeri Miikka Riikonen löi kolme juoksua sekä numerolla kolme nähty Antti Kortteenperä oli kokonaisvaltaisesti oivassa vireessä niin sisällä kuin ulkona.

Tasokkaasti jatkoi myös KaMan kärki, viime lauantain Itä-Lännessä molemmat Lännen juoksut tuonut Lauri Vierimaa. Vierimaa porhalsi kentälle lähes sataprosenttisin tehoin ja toi kolme juoksua.

Avausjakson ulkopeli ei miellyttänyt Hyvinkään Tahkon kasvattia, mutta muuten illan peliin sai olla tyytyväinen.

– Olimme avausjaksolla ulkona lapasia. Päätimme tauolla, että nyt mennään pelaamaan voitosta jatkopallojen kautta. Tauosta eteenpäin pelaamisemme näyttikin paljon paremmalta, toteaa jälleen KaMan ykköspalkinnon pokannut Vierimaa.

Voitto nosti KaMan sarjataulukossa samaan pistekeskiarvoon Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: