Isä vahvisti siirron: Lionel Messi liittyy PSG:hen – Seura vihjaili sosiaalisessa mediassa sopimusuutisilla, Messi tervehti kannattajia lentokentällä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Isä vahvisti siirron: Lionel Messi liittyy PSG:hen – Seura vihjaili sosiaalisessa mediassa sopimusuutisilla, Messi tervehti kannattajia lentokentällä

FC Barcelonasta lähtevä Lionel Messi saapui Pariisiin tiistaina iltapäivällä.

Lionel Messi on siirtymässä PSG:hen.

10.8. 17:06

Ranskalaislehti L’Équipe kertoo, että pariisilaisseura Paris Saint-Germain on päässyt sopimukseen argentiinalaistähti Lionel Messin kanssa.

Lisävahvistusta uutiselle saatiin tiistaina myöhemmin iltapäivällä. Pelaajan isä Jorge Messi vahvisti Barcelonan lentokentällä toimittajille, että hänen poikansa aikoo siirtyä PSG:hen, kertoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Messi, 34, saapui tiistaina iltapäivällä Pariisiin allekirjoittamaan sopimusta. Hänet kuvattiin lentokentällä tervehtimässä PSG-kannattajia yllään paita, jossa luki joukkueen iskulause ”ici c’est Paris”, ”tämä on Pariisi”.

Messin siirtoa PSG:hen on odotettu siitä lähtien, kun selvisi, että FC Barcelona ei pysty rekisteröimään hänen jatkosopimustaan.

PSG julkaisi sosiaalisessa mediassa iltapäivällä lyhyen videopätkän, jossa kerrottiin ”uudesta timantista Pariisissa”.

Messi olisi ollut valmis leikkaamaan palkkaansa puoleen aiemmasta, mutta se ei auttanut. Suurempi palkanleikkaus ei ollut lakien puitteissa mahdollinen.

Pariisilaisseurassa pelaavat jo ennestään brasilialainen Neymar ja ranskalainen Kylian Mbappé.

Seura on tavoitellut kiivaasti Mestarien liigan voittoa viime vuosina. Joukkueen maalia vartioi jatkossa EM-kultaa Italian paidassa voittanut Gianluigi Donnarumma, joka hehkutti Messiä jo ennen saapumisen varmistumista.

– Hän on maailman paras pelaaja. Olen innoissani ja onnellinen ajatuksesta, että hän on joukkueessa; Donnarumma sanoi Sky Italialle.

Messin saapumisen odottaminen on kasvattanut pariisilaisseuran sosiaalisen median tilien seuraajien määrää 1,2 miljoonalla perjantaista lähtien.

Messin vuosipalkaksi on arvioitu 35 miljoonaa euroa. PSG:n lisäksi mahdolliset seurat ovat palkkapyynnön takia vähissä, kun Valioliigassa pelaava Manchester City ilmoitti, että se ei ole hankkimassa argentiinalaista. Sopimuksen odotetaan olevan 2+1-vuotinen.

Messi on voittanut jalkapallossa parhaalle pelaajalle jaettavan Kultaisen pallon kuusi kertaa urallaan. Maajoukkuepaidassa hän sai menestystä vihdoin tänä kesänä, kun Argentiina voitti Messin johdolla Copa American eli Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: