Mediat: Lionel Messi siirtyy PSG:hen – supertähteä odotetaan jo tiistaina Pariisiin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mediat: Lionel Messi siirtyy PSG:hen – supertähteä odotetaan jo tiistaina Pariisiin

FC Barcelonasta pois lähtevän Lionel Messin odotetaan saapuvan Pariisiin tiistaina allekirjoittamaan sopimusta PSG:n kanssa.

Lionel Messi on siirtymässä PSG:hen.

10.8. 13:44

Ranskalaislehti LÉquipe kertoo, että pariisilaisseura PSG on päässyt sopimukseen argentiinalaistähti Lionel Messin kanssa. Messin, 34, odotetaan saapuvan Pariisiin vielä tiistai-iltapäivän aikana allekirjoittamaan sopimusta.

Myös uutistoimisto AFP kertoo lähteisiinsä vedoten, että Messi on saapumassa Pariisiin ja PSG on lisäämässä häntä kokoonpanoonsa. Myöhemmin iltapäivällä asiasta uutisoi myös Sky Sports.

Messin siirtoa PSG:hen on odotettu siitä lähtien, kun selvisi, että FC Barcelona ei pysty rekisteröimään hänen jatkosopimustaan. Messi olisi ollut valmis leikkaamaan palkkaansa puoleen aiemmasta, mutta se ei auttanut. Suurempi palkanleikkaus ei ollut lakien puitteissa mahdollinen.

Pariisilaisseurassa pelaavat jo ennestään brasilialainen Neymar ja ranskalainen Kylian Mbappe. Seura on tavoitellut kiivaasti Mestarien liigan voittoa viime vuosina. Joukkueen maalia vartioi jatkossa EM-kultaa Italian paidassa voittanut Gianluigi Donnarumma, joka hehkutti Messiä jo ennen saapumisen varmistumista.

– Hän on maailman paras pelaaja. Olen innoissani ja onnellinen ajatuksesta, että hän on joukkueessa; Donnarumma sanoi Sky Italialle.

Messin saapumisen odottaminen on kasvattanut pariisilaisseuran sosiaalisen median tilien seuraajien määrää 1,2 miljoonalla perjantaista lähtien.

Messin vuosipalkaksi on arvioitu 35 miljoonaa euroa. PSG:n lisäksi mahdolliset seurat ovat palkkapyynnön takia vähissä, kun Valioliigassa pelaava Manchester City ilmoitti, että se ei ole hankkimassa argentiinalaista. Sopimuksen odotetaan olevan 2+1-vuotinen.

Messi on voittanut jalkapallossa parhaalle pelaajalle jaettavan Kultaisen pallon kuusi kertaa urallaan. Maajoukkuepaidassa hän sai menestystä vihdoin tänä kesänä, kun Argentiina voitti Messin johdolla Copa American eli Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: