Vixeli voitti päätösmatkan, Evartti kuninkuuden - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vixeli voitti päätösmatkan, Evartti kuninkuuden

Kuninkuuskilpailun voiton vei Tapio Perttusen ohjastama Evartti.

1.8. 18:49

Seinäjoki

Kuninkuuskilvan päätösmatkalla oli yksi ylitse muiden. Ilman Vixelin mailin laukkaa Tapio Perttunen olisi ollut lähellä voittaa sekä kuningatar- että kuninkuuskilvan.

Tapio Perttunen ei ehtinyt juhlimaan pitkään kuningatarkilvan voittoa Suven Sametilla, kun häntä odotti jo uusi, kova tehtävä: kuninkuuskilvan päätösmatka Vixelin rattailla. Se oli pudonnut kokonaiskilvassa viiden sekunnin päähän kärjestä toisen osalähdön laukan myötä, mutta oli maratonilla täysin ylivoimainen.

Voittajan takana ottelivat kuninkuudesta avausmatkoilla muihin ratkaisevan eron kasvattaneet Evartti ja H.V. Tuuri. Evartti virui kuumottavan pitkään sisäradan syövereissä vailla kiritilaa, mutta kun pussinsuu aukesi, kiriruuti oli kuivaa. Antti Ojanperän valmentama hallitseva ravikuningas kiri kakkossijalle, joka riitti tittelin uusimiseen.

H.V. Tuurille päätösmatkan päätösmetrit olivat raskaita, mutta väsyneenäkin ori taisteli itsensä kokonaiskilvan kakkoseksi. Välkyn Tuisku kiri kolmanneksi sekä päätösmatkalla että kokonaiskilvassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: