Ocon jatkaa kärjessä, Hamilton nousee tasaiseen tahtiin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ocon jatkaa kärjessä, Hamilton nousee tasaiseen tahtiin

Lewis Hamilton saavuttaa vähitellen kärkeä ja noussut jo viidenneksi.

1.8. 18:03

Budapest

Formula ykkösten tapahtumarikas Unkarin gp jatkuu Alpine-tallin Esteban Oconin komennossa, kun kisan 70 kierroksesta on ajettu jo yli puolet. Aston Martinin Sebastian Vettel on Oconin tuntumassa.

Kisa alkoi dramaattisesti, kun Mercedeksen Valtteri Bottaksen paha virhe aiheutti joukkokolarin. Bottas otti sateen liukastamalla radalla surkean lähdön ja osui Lando Norrisin McLareniin. Bottas ja neljä muuta kuljettajaa joutuivat keskeyttämään.

Kisa jatkui lopulta uusintastartilla, ja jatkoa sai myös sekasorto. Uusintalähtöön kärjessä starttasi Mercedeksen Lewis Hamilton, hämmästyttävästi yksinään, sillä muut lähtivät varikolta tehtyään renkaiden vaihdon.

Hamilton jouduttiin ottamaan renkaiden vaihtoon, ja hän putosi joukon hännille. Seitsenkertainen maailmanmestari on kuitenkin tehnyt nousua poimien edestään kuljettajan kerrallaan. Kun kierroksia oli ajettu 33, Hamilton oli jo viidentenä.

Hamiltonin kanssa MM-tittelistä taisteleva Red Bullin Max Verstappen kärsi alun kolarissa vaurioita autoonsa, ja hän sinnittelee vasta sijalla 11.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli kisassa parhaimmillaan kahdeksantena, mutta hän sai 10 sekunnin rangaistuksen osuttuaan Haasin Nikita Mazepiniin. Räikkönen on sijalla 12, kun MM-pisteitä saa 10 parasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: