Italian Jacobs pinkoi satasen olympiavoittajaksi Euroopan ennätyksellä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Italian Jacobs pinkoi satasen olympiavoittajaksi Euroopan ennätyksellä

Hopealle USA:n Kerley ja pronssille Kanadan de Grasse, välierissä loistanut Kiinan Su hyytyi finaalissa.

Olympiakullan lisäksi Lamont Marcell Jacobs nappasi uuden Euroopan ennätyksen 9,80.

1.8. 16:31

Tokio

Italian Lamont Marcell Jacobs on ottanut haltuunsa maailman nopeimman miehen tittelin. Jacobs juoksi sunnuntaina miesten 100 metrin olympiakultaa Tokiossa Euroopan ennätyksellä 9,80.

Hopeaa otti Yhdysvaltain Fred Kerley ajalla 9,84 ja pronssia Kanadan Andre de Grasse ajalla 9,89. Neljänneksi juoksi Etelä-Afrikan Akani Simbine ajalla 9,93.

Jacobs, 26, alitti 10 sekunnin haamurajan ensimmäistä kertaa vasta tällä kaudella. Hän oli juossut edellisen Euroopan ennätyksen 9,84 välierissä aiemmin tänään.

Välierissä loistaneet Kiinan Su Bingtian ja Yhdysvaltain Ronnie Baker esiintyivät finaalissa vaisummin. Molemmat olivat juosseet välierissä ajan 9,83, mutta finaalissa Baker oli viides ajalla 9,95 ja Su kuudes ajalla 9,98. Sun välieräaika oli Aasian ennätys.

Yhdysvaltalaisen isän ja italialaisen äidin poika Jacobs on ensimmäinen miesten 100 metrin eurooppalainen olympiavoittaja sitten Barcelonan 1992, jolloin kultaa juhli Britannian Lindford Christie.

Satasen finaalista osattiin etukäteen odottaa tasaista, sillä kolme edellistä 100 metrin olympiakultaa voittaneen Usain Boltin lopetettua uransa kukaan ei ole astunut jamaikalaisen saappaisiin pikajuoksun supertähtenä. Tämän kauden kärkiaika 9,77 oli Yhdysvaltain Trayvon Bromellin hallussa, tämä kuitenkin jäi Tokiossa välierävaiheeseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: