Trooppinen myrsky rantautumassa Japaniin keskiviikkona - Urheilu - Satakunnan Kansa

Trooppinen myrsky rantautumassa Japaniin keskiviikkona

Kisajärjestäjien mukaan Nepartak-myrsky ei todennäköisesti aiheuta paljon häiriötä. Tokion ympäristöön odotetaan rankkasadetta.

Lähestyvä myrsky toi tiistaina tuulta ja sateita osiin Japanin itärannikkoa.

27.7. 19:40

Tokio

Trooppisen myrskyn Nepartakin tuulet ja sateet alkoivat tuntua kunnolla Japanissa tiistaina. Saarivaltion yli länteen kulkevan myrskyn odotetaan haittaavan kesäolympialaisten kisatapahtumia.

BBC:n mukaan kisajärjestäjät ovat kuitenkin arvioineet, että Nepartak tuskin aiheuttaa olympialaisille merkittävää häiriötä.

Olympialaisten soudun ja jousiammunnan kisatapahtumia on siirretty tiistailta myöhemmäksi. Lainelautailun eli surffauksen tapahtumia puolestaan aikaistettiin keskiviikolta tiistaille.

Taifuunin voimakkuutta heikompi trooppinen myrsky on tuomassa Japaniin kaatosateita, kovia tuulia ja rannikoille kovaa aallokkoa.

Myrsky suuntautui alun perin Tokioon, mutta sen reitti on siirtynyt pohjoisemmaksi. Myrskyn keskuksen odotetaan rantautuvan Miyagin alueelle keskiviikkona.

Miyagi ja sen lähistön Ibaraki isännöivät useita olympiatapahtumia, joihin lukeutuu yleisölle sallittuja mittelöitä.

–  Pelit Miyagissa ja Ibarakissa pidetään aikataulun mukaisesti, kertoi Tokion kisojen tiedottaja Masa Takaya.

Tiedottajan mukaan ihmisten "ei pitäisi olla liian huolissaan", mutta heidän on huomioitava varotoimet.

STT:n olympialaisissa oleva toimittaja kertoi tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa, että aamulla Tokiossa oli satanut, mutta iltapäivällä sää suurkaupungissa oli pilvetön, vähätuulinen ja kuuma.

Evakuointiinkin varauduttu

Lähestyvä myrsky toi tiistaina tuulta ja sateita osiin Japanin itärannikkoa. Tokiossa naisten triathlonin olosuhteet olivat haastavat, ja useita urheilijoita liukasteli kisan pyöräilyosuuden aikana.

Japanin hallituksen tiedottaja Katsunobu Kato kertoi toimittajille, että myrsky eteni hyvin hitaasti ja tuotti voimakasta tuulta ja kovaa merenkäyntiä suuressa osassa koillisrannikkoa. Hän varoitti, että Tokion ympäristöön on tulossa rankkasadetta keskiviikkona, ja kehotti väestöä kiinnittämään huomiota uusimpiin tietoihin säästä ja evakuointijärjestyksistä.

Japanin taifuunikausi kestää noin toukokuusta lokakuuhun ja saavuttaa huippunsa elokuussa ja syyskuussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: