Pahoin väsähtänyt Mira Potkonen iski itsensä jatkoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pahoin väsähtänyt Mira Potkonen iski itsensä jatkoon

Suomalaiselle hävinnyt Ranskan Hamadouche ei sulattanut tuomareiden päätöstä.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen eteni avauskierrokselta jatkoon hajaäänituomiolla 3–1.

27.7. 15:44

Tokio

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen väsähti pahoin Tokion olympialaisten avausottelussaan, mutta eteni lopulta voittajana jatkoon. Rio de Janeiron olympialaisissa pronssille yltänyt Potkonen voitti Ranskan Maiva Hamadouchen hajaäänituomiolla 3–1.

Voitto vie Potkosen alle 60-kiloisten sarjassa 16 parhaan joukkoon. Hän kohtaa seuraavaksi Etelä-Korean Oh Yeon-jin, joka on sijoitettu toiseksi. Ottelu isketään perjantaina. Potkonen ei ole sijoitettujen joukossa.

Avausottelu imi mehut Potkosesta, joka saapui haastattelualueelle pomppien, jotta jalat palautuisivat. Maitohapot jylläsivät.

Kirjoittaville suomalaistoimittajille irtosi hyvin lyhyt haastattelu Kokugikan-areenalla, joka tunnetaan sumon suurturnauksistaan. Haastattelu loppui valmentaja Maarit Teurosen ilmoitukseen, että "meidän on nyt oikeasti mentävä verryttelemään, koska jalat ovat hapoilla".

Terävä alku muuttui väsymykseksi

Potkonen tuli Hamadouche-otteluun terävästi ja hallitsi avauserää. Erä meni kaikkien tuomareiden papereissa Potkoselle.

Toisessa erässä ranskalainen pääsi kamppailuun hyvin mukaan, ja Potkonen joutui puolustuskannalle sekä sitomaan paljon.

Kolmannessa erässä Potkonen näytti hyvin väsyneeltä, sitoi ja kaatui kertaalleen uupumustaan. Häneltä myös vähennettiin erässä piste. Voitto tuli siitä huolimatta.

Hamadouche oli fyysinen rymistelijä, joka haki osumia etenkin vartalolyönneillä. Potkonen myönsi, ettei ottelu ollut häneltä nappisuoritus.

–  Toivottavasti pystyn nyt rentoutumaan ja ottelemaan omalla tasollani paremmin, Potkonen sanoi.

Suomalaisnyrkkeilijän mukaan "taistelu oli tiukka".

–  Tein siitä itselleni liian raskaan. Lähdin puskemaan liikaa eteenpäin, Potkonen sanoi suoraan.

Hamadouche ei säästellyt sanojaan

Hamadouchelle tappio oli kova paikka, eikä hän sulattanut tuomariratkaisuja. Ranskalainen levitteli käsiään voittajan julistamisen jälkeen eikä säästellyt sanojaan haastattelualueella. Hän jutteli ranskalaistoimittajille turhautuneen oloisena pitkään.

–  Olen todella pettynyt. Kunnioitan olympialaisten arvoja, mutten mielestäni hävinnyt. Tämä on epäkunnioittavaa työtäni kohtaan, hän sanoi tulkin välityksellä.

Tuomareista neljä julisti Potkosen toisen erän voittajaksi. Päätöserässä viidestä tuomarista kolme näki Potkosen vastustajaansa paremmaksi.

Potkosella mahdollisuus tehdä nyrkkeilyhistoriaa

Hamadouche oli Potkoselle tuttu vastustaja. Kaksi vuotta sitten Potkonen voitti hänet EM-finaalissa. Ennen olympialaisia kaksikko iski yhteen testiottelussa Italiassa.

–  Oli räväkkä alku, mutta se olisi pitänyt pitää koko ajan. Totta kai vastustajakin vaikeutti sitä (kahta päätöserää). Yhtä "hullu" kuin aina ennenkin, Potkonen sanoi tutusta vastustajastaan.

Potkosesta, 40, saattaa tulla Tokiossa nyrkkeilyn kaikkien aikojen vanhin olympiamitalisti. Hän ottelee uransa viimeisissä olympialaisissa. Mitali vaatii Potkoselta vielä kaksi voittoa. Rion vuoden 2016 olympialaisissa hän oli Suomen ainoa mitalisti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: