Satakunnasta vain kaksi Helmariturnaukseen – Pirkanmaalta reilusti enemmän pelaajia maajoukkuepolun ensi askeleille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Satakunnasta vain kaksi Helmariturnaukseen – Pirkanmaalta reilusti enemmän pelaajia maajoukkuepolun ensi askeleille

Helmariturnaus alkaa Eerikkilässä 30. heinäkuuta ja päättyy 2. elokuuta. Satakunnan ainoat edustajat tulevat Karhu-Futiksesta ja Euran Pallosta.

22.7. 20:12

Satakuntalaisista T14-ikäluokan jalkapalloilijoista vain porilaisen Karhu-Futiksen Neea Riikonen ja Euran Pallon Neea Laurila ovat mukana Palloliiton tämänvuotisessa Helmariturnaus-nimisessä pelaajatarkkailutapahtumassa, josta käynnistyy kyseisen ikäluokan alue- ja maajoukkuetoiminta.

Määrä ei päätä huimaa, sillä tulevaan Helmariturnaukseen osallistuu Palloliiton mukaan ennätysmäärä joukkueita: 12.

Joukkueet on jaettu etelään, pohjoiseen, länteen ja itään, ja esimerkiksi läntisestä Suomesta mukaan on otettu neljä joukkuetta.

Riikonen ja Laurila pelaavat samassa joukkueessa, Helmarit-pelaaja Adelina Engmanin mukaan nimetyssä Team Engmanissa, jossa on jopa kuusi TPS:n pelaajaa.

Kaarinan Pojista joukkueessa on neljä pelaajaa, loput muualta Varsinais-Suomesta ja yksi Ahvenanmaalta.

Satakuntalaisten vahvuus kalpenee rajusti esimerkiksi Pirkanmaahan verrattuna, sillä muissa läntisissä joukkueissa on kaikkiaan 13 Ilveksen pelaajaa, 11 FC Nokian pelaajaa ja yksi Tampere Unitedin pelaaja.

Riikosen ja Laurilan Team Engmanin urakka Helmariturnauksessa käynnistyy perjantaina 30. heinäkuuta, jolloin joukkue kohtaa Helmarit-hyökkääjä Heidi Kollasen mukaan nimetyn Team Kollasen.

Turnaus, joka pelataan Eerikkilässä, kulminoituu loppuotteluun 2. elokuuta. Finaali näytetään suorana lähetyksenä Palloliiton Youtube-kanavalla.

Palloliitto käynnisti Huuhkaja- ja Helmariturnaukset vuonna 2017.

Tapahtumat antavat Palloliiton mukaan työkaluja laadukkaaseen arkiharjoitteluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: