Tokion olympialaiset: Videoterveiset hotellin parvekkeelta Japanista – tältä olympiahuuma tuntuu karanteenissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Video: Terveiset hotellin parvekkeelta Tokiosta – korona koettelee olympialaisia: ”Äkkiseltään miettien ei mitään järkeä”

Olympialaisten koronatoimet ovat tiukat. Tokioon matkanneet toimittajat pohtivat videolla, mitä järkeä kisojen järjestämisessä oli.

21.7. 16:14

Tokio

Tokion olympialaiset ovat jo käynnissä, vaikka kisojen viralliset avajaiset järjestetään vasta perjantaina. Kisoja varten kisakaupunkiin matkustaa kymmeniätuhansia ihmisiä – urheilijoita, heidän taustahenkilöitään, tuomareita ja niin edelleen.

Kaikki kisavieraat joutuvat elämään Tokiossa tiukkojen koronarajoitusten alaisuudessa. Toimittajat Marko Lempinen ja Pekka Holopainen ruotivat oheisella videolla kisatunnelmia Japaniin saapumista seuranneen hotellikaranteenin ollessa yhä käynnissä.

Valtaosa tokiolaisista on vastustanut olympialaisten järjestämistä kisojen alla tehdyissä mielipidemittauksissa. Miten mielekästä kisojen järjestäminen on tässä tilanteessa, kun kisatapahtumiin ei oteta katsojiakaan?

– Nämä eivät ole missään nimessä normaalit olympiakisat. Äkkiseltään miettien ei olekaan mitään järkeä näiden järjestämisessä. Miksei olisi voitu perua, silloin olisi vältytty aikamoiselta testirumbalta ja muulta?

– Mutta kun lähdetään pohtimaan urheilijoiden näkökulmasta, niin on muistettava, että olympialaiset ovat vain neljän vuoden välein. Jos nyt olisi jätetty kisat väliin, niin siinä olisi voitu menettää kokonainen urheilijasukupolvi. Olympiakisoihin olisi voinut tulla kahdeksan vuoden tauko, Lempinen pohtii.

Videolla Lempinen ja Holopainen pohtivat myös muun muassa sitä, miten koronarajoitukset ja yleisön puuttuminen kisatapahtumista muuttavat urheilijoiden olympiakokemusta.

Ja halusivatko japanilaiset nokitella olympiakisojen järjestämisellä kiinalaisille?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: