Neziri aloitti kauden voitolla ”Tärkeintä, että selkä kestää” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Neziri aloitti kauden voitolla ”Tärkeintä, että selkä kestää”

Selkävaivaa kuntouttanut Nooralotta Neziri avasi kilpailukauden Vaasan olympiaranking-kilpailuissa 100 metrin aitajuoksun väkevällä voitolla ja ajalla 13,11.

Neziri aloitti kilpailukautensa Vaasan olympiaranking-kilpailuissa tiistaina.

29.6. 20:44

Selkävaiva pisti Nooralotta Nezirin kevään ja kesän harjoittelun kokonaan uusiksi, mutta hallikaudella 60 metrin SE:n 7,91 aitonut Neziri oli Vaasan juoksun jälkeen luottavainen.

– Tuo ei ollut mikään optimaali juoksu. Tärkeintä on, että selkä kestää. Eikä aikakaan nollatuuliin ihan huono ollut, Neziri sanoi.

Nezirin alaselkävaiva on kiusannut nimenomaan aitajuoksuharjoittelua. Huhtikuun jälkeen Neziri on tehnyt vain kolme kunnollista aitajuoksuharjoitusta, mutta runsaasti muuta harjoittelua.

– Olen nyt harjoitellut määrällisesti aika paljon, koska jouduin keväällä pitämään niin paljon taukoa harjoittelusta. Eikä nyt ole siksi varaa alkaa herkistelemään, Neziri sanoi.

Nezirin mukaan selkä on kestänyt hyvin valmentaja Petteri Jousteen kanssa mietittyjä harjoitteita. Siitä kertoo nopea kehitys.

– Vielä kaksi viikkoa sitten itkin harjoituksissa. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin oli kova palo päästä kilpailemaan.

Vaikka Neziri ei ole rikkonut Tokion olympiarajaa, paikka olympialaisiin on silti varma, sillä hän on onnistunut keräämään riittävästi ranking-pisteitä valintaa varten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: