Sveitsi eteni jännitysnäytelmästä EM-puolivälieriin – Ranska pettyi rangaistuspotkukilpailussa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Sveitsi eteni jännitysnäytelmästä EM-puolivälieriin – Ranska pettyi rangaistuspotkukilpailussa

Tähtipelaaja Kylian Mbappe oli rangaistuspotkukilpailun ainoa epäonnistuja.

Sveitsin joukkue kirmasi ohi Kylian Mbappen, kun tämä epäonnistui rangaistuspotkukilpailussa sinetöiden Ranskan tappion.

29.6. 9:21

Bukarest/Helsinki

Ranska ja Sveitsi järjestivät jalkapallon miesten EM-turnauksen neljännesvälierissä jännitysnäytelmän, josta Sveitsi eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Romanian Bukarestissa pelattu kamppailu eteni jatkoajalle 3–3-tilanteessa. Lisämaaleja ei nähty, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukisasta. Siinä Ranska teki neljä ja Sveitsi viisi osumaa, joten supertähti Kylian Mbappen epäonnistuminen jäi rangaistuspotkukisan ainoaksi tahraksi. Sveitsin maalivahti Yann Sommer torjui Mbappen laukauksen.

Sveitsi kohtaa perjantaina Venäjän Pietarissa pelattavassa puolivälierässä Espanjan. Espanja raivasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla maanantaina Kroatian 5–3 kamppailussa, joka eteni jatkoajalle.

Sveitsi siirtyi 15. minuutilla johtoon, kun hyökkääjä Haris Seferovic pukkasi pallon tyylikkäästi verkon perukoille. Keskityksen antaneelle Steven Zuberille maalisyöttö oli jo turnauksen neljäs.

Sveitsi pelasi tasapainoisen avauspuoliajan, ja Ranska jätti itsestään valjun kuvan. Sveitsi puolusti kurinalaisesti, prässäsi hyvin ja oli ajoittain hyökkäyssuuntaan vaarallinen. Ranskan vaaralliset maalipaikat jäivät avauspuoliajalla vähiin.

Sveitsillä komea kiri toisella puoliajalla

Ranska aloitti ottelun kolmella keskuspuolustajalla, mutta vaihtoi tauon jälkeen neljän pelaajan puolustuslinjaan.

Ottelun 55. minuutilla Sveitsi sai rangaistuspotkun, mutta Ranskan maalivahti Hugo Lloris torjui Ricardo Rodriguezin laukauksen.

Ranskan laatu alkoi näkyä toisella puoliajalla, ja Karim Benzema viimeisteli nopeassa tahdissa kaksi osumaa Sveitsin rangaistuspotkun jälkeen.

Benzema otti pallon 57. minuutilla taidokkaasti matkaansa ja laukoi sen maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin Benzema päätti komean hyökkäyksen päämaaliin. Ranskan kolmannen maalin tälläsi hienolla laukauksella Paul Pogba, kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia.

Sveitsi ei luovuttanut, vaan Seferovic pukkasi 81. minuutilla 2–3-kavennuksen. Tasoitus nähtiin 90. minuutilla, kun Mario Gavranovic laukoi pallon hienosti verkon perukoille. Toisen puoliajan lisäajalla Ranskan Kingsley Coman tälläsi pallon maalikehikoihin.

Jatkoajalla Ranska sai painetta Sveitsin puolustuspäähän, mutta maalia ei nähty.

Sveitsille historiallinen jatkopaikka

Sveitsi on tuttu näky arvokisoissa, mutta se eteni ensimmäistä kertaa miesten EM-kisoissa puolivälieriin.

Meneillään olevissa EM-kisoissa puolivälieräpaikkansa ovat varmistaneet Sveitsi, Espanja, Belgia, Italia, Tshekki ja Tanska.

Neljännesvälierät pelataan tiistaina loppuun otteluilla Englanti–Saksa ja Ruotsi–Ukraina. Puolivälierät ovat perjantaina ja lauantaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: