Bislettin kisoille vihreää valoa – yleisurheilun klassikko ensimmäinen kansainvälinen kisa Norjassa aikoihin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Bislettin kisoille vihreää valoa – yleisurheilun klassikko ensimmäinen kansainvälinen kisa Norjassa aikoihin

18.6. 16:08

Oslo

Norjan yleisurheilukesän perinteinen huippuhetki, Timanttiliigaan kuuluva Bislett sai maan hallitukselta vihreää valoa ja kisat voidaan pitää 1. heinäkuuta. Opetusministeri Guri Melby vahvisti asian Norjan avaamistoimia käsitelleessä tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Kisoihin saapuvien urheilijoiden karanteenien höllentäminen oli edellytys sille, että Bislettin kisat voidaan järjestää. Koronavirusuhkaa suitsitaan tapahtuman tiukoilla asumis- ja turvajärjestelyillä.

–  Bislettin kisat voidaan pitää 1. heinäkuuta, ensimmäisenä kansainvälisenä urheilutapahtumana Norjassa sen jälkeen, kun tiukat maahantulokontrollit asetettiin tammikuun lopulla, ministeri Melby sanoi.

Norjassa sallitaan sunnuntaista lähtien myös maksimissaan 5  000 katsojan ulkoilmatapahtumat. Katsomoiden normaalikapasiteetista saa täyttää enintään puolet, ja käytössä ovat koronatestaukset sekä todistukset rokotuksista tai sairastetusta taudista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: