Intian yleisurheilussa kuohuu – keihäänheiton sadan metrin mies Hohn arvosteli rajusti maan yleisurheilujohtoa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Intian yleisurheilussa kuohuu – keihäänheiton sadan metrin mies Hohn arvosteli rajusti maan yleisurheilujohtoa

Uwe Hohn kritisoi kovin sanoin Intian yleisurheilujohtoa.

18.6. 15:30

Delhi

Intian keihäänheittäjiä päälle kolmen vuoden ajan valmentanut saksalainen Uwe Hohn on nostanut Intian yleisurheiluliiton johtoportaan takajaloilleen. Kautta aikain ainoana heittäjänä yli sadan metrin kaaren aikoinaan DDR:n edustajana kiskaissut Hohn, 58, arvosteli lehtihaastattelussa Intian liittojohtoa kovin sanoin, ja liitto vastasi keihäsluotsin puhuvan "täyttä soopaa".

Hohnin mukaan Intian urheiluliitto SAI ja Intian yleisurheiluliitto AFI "eivät tee tarpeeksi" tukeakseen keihäänheittoa.

–  Kun tulin tänne, kuvittelin voivani muuttaa jotain. Se lienee kuitenkin liian vaikeaa, johtuen näistä tyypeistä SAI:ssa tai AFI:ssa. En tiedä onko se tietämättömyyttä vai osaamattomuutta. Vaikkapa kun pyydämme ravinteita urheilijoillemme, emme saa oikeanlaista tavaraa, Hohn päivitteli Indian Express -lehdelle.

Hohnia korpeaa sekin, että hän sekä apuna toimiva Klaus Bartonietz "kiristettiin" allekirjoittamaan jatkosopimukset. Hohnin mukaan "palkkaa ei muuten olisi enää tullut".

Hohnin johdolla Intia saavutti vuonna 2018 ensimmäisen Kansainyhteisön mestaruutensa keihäänheitossa, kun Neeraj Chopra otti voiton. Maaliskuussa Chopra kiskaisi Intian ennätyksen 88,07, jolla hän on tällä hetkellä maailmantilastossa kolmantena. Chopra on kuitenkin riitautunut Hohnin kanssa ja hän harjoittelee nykyisin Euroopassa. Maan kärkiheittäjistä myös muun muassa Shivpal Singh ja Annu Rani ovat arvostelleet Hohnia.

–  Hän ei voi kiristää Intiaa ja puhua täyttä soopaa tällä lailla, varsinkaan kun hän on yksi parhaiten palkatuista valmentajista. Tässä ei olla tekemisissä vuoden 1947 (Britannian alaisen) Intian kanssa. Olemme nouseva supervalta. Kukaan ei voi kohdella meitä kolmannen luokan kansalaisina, AFI:n puheenjohtaja Adille Sumariwalla ärähti Hohnille.

–  Urheilijat eivät halua harjoitella hänen kanssaan, johtuen hänen asenteestaan.

Hohn heitti heinäkuussa 1984 Berliinissä tuloksen 104,80, ylittäen amerikkalaisheittäjä Tom Petranoffin ME:n hieman yli viidellä metrillä. Hohnin jo juoksurataa lähennellyt hirmuheitto nopeutti vahvasti keihäsmallin muutosta nykyiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: