Huuhkajien pallollisen pelin on pakko parantua - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huuhkajien pallollisen pelin on pakko parantua

Joel Pohjanpalo ja muu SUomen joukkue valmistautui peliin Terijoella.

15.6.2021 19:36

Aamulehti, Pietari

Suomella oli rutkasti onneakin matkassa lauantain Tanska-voitossa. Huuhkajat ei edelleenkään kuulu EM-turnauksen kermaan.

Nämä asiat on hyvä tunnustaa ja pitää mielessä keskiviikkona, kun Suomi mittaa Pietarissa Venäjän.

Toki Suomi on kisahistorian ainoa maa, jonka voittoprosentti lopputurnauksessa on sata.

Nopea faktojen kertaus. Suomi on myös ensimmäinen maa EM- tai MM-historiassa, joka voittaa pelin yhdellä maalintekoyrityksellä. Huuhkajat iski Kööpenhaminan illassa kerran ja teki sen upealla tavalla. Pallo kulki kymmenen pelaajan kautta Joel Pohjanpalolle, joka nikkasi pelivälineen sisään. Ainoa Suomen pelaaja, joka ei saanut kosketusta palloon hyökkäyksen aikana oli Daniel O'Shaughnessy.

Tanska vei maalintekoyritykset 23–1, pallonhallinnan 64–36 ja onnistuneet syötöt 553–186. Tanskan yrityksistä kuusi meni maalia kohti, kymmenen ohi ja seitsemän blokattiin. Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky torjui Pierre-Emile Höjbjergin rangaistuspotkun.

Jos sama meno jatkuu keskiviikkona Pietarissa, Venäjä juhlii vähintään kahden maalin kotivoittoa.

Vaikka Suomi puolusti Kööpenhaminassa hyvin, vastaava suoritus riittää voittoon ehkä kolme kertaa sadasta. Nyt vaikeuskerrointa lisää se, että Venäjällä on kärjessä hyökkäysvaunu Artem Dzjuba, joka voi alistaa suomalaisia myös ilmassa.

Urheilutoimittaja Pekka Aalto seuraa Suomen otteita Pietarissa.

Huuhkajilla on kuitenkin hyvät eväät parantaa suoritustaan.

Venäjän prässi ei ole yhtä hyvä kuin Tanskalla, joka nosti pakkaansa tehokkaasti ja rohkeasti todella ylös Suomen päätyyn. Venäjä ei kykene vastaavaan ja mikäli se erehtyy yrittämään, Teemu Pukki, Robin Lod ja Joel Pohjanpalo päihittävät venäläispuolustajat yksi vastaan yksi -tilanteissa. Venäjän alakerran vastuunkantajat ovat selkeästi tanskalaisia heikompia.

Voisi kuvitella, että Huuhkajien avauksessa nähdään pari uutta nimeä verrattuna Tanska-peliin. Peliä edeltävään infoon tuotiin Joni Kauko, joka lienee vahva vaihtoehto keskiviikolle.

Todennäköisesti Suomi saa Krevstovski-stadionilla paljon enemmän tilaisuuksia kuin Parkenilla. Sen jälkeen kyse on tehokkuudesta.

Kolikon kääntöpuoli on siinä, että hyökkäämällä Suomi avaa omaakin kenttäänsä. Venäjällä on muutama ketterä kuljettaja, joka saattaa pahimmillaan viiltää Huuhkajien keskustan auki. Sitä vaaraa, että Markku Kanerva sortuisi taktiseen hullutteluun ei ole.

Sääennuste lupaa Pietariin melkoista seksihellettä, mutta ei vielä keskiviikoksi. Lämpötila kipuaa perjantaina 30 asteeseen ja saattaa pysyä siellä jopa viikon verran.

Tulevana maanantaina Suomi pelaa Belgiaa vastaan, mutta tuo kamppailu pelataan vasta kello 22 alkaen, joten pelien osalta Huuhkajat väistää pahimmat helteet.

Jalkapallon EM-ottelu Venäjä–Suomi keskiviikkona kello 16 Pietarissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut