Venäjällä paineita ja loukkaantumishuolia ennen Suomi-peliä – kokeneen Juri Zhirkovin EM-turnaus luultavasti ohi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Venäjällä paineita ja loukkaantumishuolia ennen Suomi-peliä – kokeneen Juri Zhirkovin EM-turnaus luultavasti ohi

Venäjän päävalmentaja Stanislav Tshertshesovilla joutuu tekemään paljon muutoksia kokoonpanoonsa. Venäjä kohtaa Suomen keskiviikkona kello 16.00 alkavassa ottelussa.

15.6.2021 19:36

Pietari

Venäjän miesten jalkapallomaajoukkue ei pääse ihannetilanteesta keskiviikon EM-peliinsä Suomea vastaan. Venäjä hävisi turnauksen avauspelinsä Belgialle 0–3, ja kritiikki on ollut esimerkiksi lehdistössä kovaa.

Joukkue lähtee Pietarissa pelattavaan Suomi-kamppailuun suuret paineet niskassaan. Venäjän pelaajatilanne ei ole paras mahdollinen.

Päävalmentaja Stanislav Tshertshesov vahvisti tiistaina etälehdistötilaisuudessa, että kokeneen puolustajan Juri Zhirkovin EM-turnaus on todennäköisesti ohi loukkaantumisen takia.

Tshertshesov ei halunnut yksilöidä tarkemmin, millaisesta loukkaantumisesta on kyse. Zhirkov oli Belgiaa vastaan avauksessa, mutta tuli vaihtoon ensimmäisen puoliajan lopussa.

Venäjällä on muitakin pelaajia, joiden vire on kysymysmerkki. Fedor Kudrjashov on palannut harjoituksiin, ja tärkeä Aleksandr Golovin harjoitteli tiistaina kevyesti. Päävalmentaja sanoi, ettei Golovinin ja hyökkääjäkolossi Artjom Dzjuban yhteistyö toiminut avausottelussa toivotusti.

Keskuspuolustaja Georgi Dzhikijalta ropisi kehuja Suomelle, joka voitti avauspelissään Tanskan 1–0.

–  Suomi on kurinalainen, hyvin organisoitu ja tiivis joukkue. He odottivat Tanskaa vastaan tilaisuuttaan.

Dzhikija käänsi kysymyksen joukkueen saamasta kritiikistä päälaelleen.

–  Minä ja muut pelaajat saimme paljon myös kannustavia viestejä. Olemme kiitollisia kannustuksesta.

Suomi ja Venäjä iskevät yhteen Pietarin stadionilla keskiviikkona kello 16.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut