Suomi kohtaa Venäjän isojen panosten EM-ottelussa – voitto keskiviikkona veisi Huuhkajat pudotuspeleihin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomi kohtaa Venäjän isojen panosten EM-ottelussa – voitto keskiviikkona veisi Huuhkajat pudotuspeleihin

"Vastaan tulee ärsytetty ja aggressiivinen joukkue."

Suomen maajoukkue harjoitteli Terijoella maanantaina. Kuvassa keskellä Fredrik Jensen, jonka vieressä Joni Kauko.

15.6.2021 17:00

Pietari

Panokset eivät voisi olla suuremmat, kun Suomi kohtaa keskiviikkona jalkapallon miesten EM-turnauksessa Venäjän. Voitto Venäjästä nostaisi Suomen kuuteen pisteeseen ja toisi jatkopaikan.

Kustakin EM-lohkosta kaksi parasta etenee neljännesvälieriin. Niihin pääsee myös neljä parasta lohkokolmosta. Suomen lohkossa kolme joukkuetta saattaa päätyä kuuteen pisteeseen, mutta voitto Venäjästä riittäisi Huuhkajille lohkokolmosten vertailussa.

Tasapelikin olisi Huuhkajille iso askel kohti neljännesvälieriä. Päävalmentaja Markku Kanerva ja keskikentän Joni Kauko vakuuttivat tiistain lehdistötilaisuudessa, ettei joukkue hae keskiviikkona pelkästään tasatulosta.

–  Lähtökohtana on aina hakea voittoa. Tietysti reagoimme tilanteisiin. Jos peli päättyy tasan, voi olla, että olemme siihen ihan tyytyväisiä, Kanerva sanoi.

Kauko antoi tulitukea.

–  Se olisi väärä asenne, ja peli menisi helposti liian passiiviseksi, Kauko vastasi kysymykseen tasapelin miettimisestä.

Venäjä kritiikin keskellä

Suomi ja Venäjä iskevät Pietarin stadionilla yhteen erilaisista lähtökohdista. Suomi voitti EM-avauksessaan Kööpenhaminassa Tanskan 1–0, ja Venäjä hävisi kotiyleisönsä edessä Pietarissa Belgialle 0–3.

Belgia on kivikova, mutta Venäjän esitys keräsi ankaraa kritiikkiä. Sitä ropisi sekä pelaajille että päävalmentaja Stanislav Tshertshesoville.

–  Tshertshesov on kokenut valmentaja ja työskennellyt ennenkin paineiden alla, mutta tilanne ei ole heille helppo. Vastaan tulee ärsytetty ja aggressiivinen joukkue, Kanerva sanoi.

Venäjä on varioinut ryhmitystään, mutta Belgiaa vastaan se pelasi muodostelmalla 4–2–3–1. Kärjessä pelannee järkälemäinen Artjom Dzjuba.

–  Dzjuba on boksissa vaarallinen ja pystyy jatkamaan palloja sekä viimeistelemään, muttei Venäjän hyökkäyspelaaminen ole pelkästään hänen varassaan, Kanerva muistutti ja mainitsi hyökkäävinä keskikenttämiehinä viihtyvät Aleksandr Golovinin sekä Aleksei Mirantshukin.

Dzjuba Venäjän kookas ase

Kauko uskoo, että suomalaispelaajilta löytyy voimaa Dzjuban kanssa painimiseen.

–  Hän on aika iso ja selkeä ase, jota Venäjä käyttää. Saimme vähän Tanska-pelissä osviittaa vastaavasta, kun vastustaja pani lopussa pari korstoa kärkeen.

Suomen joukkueen terveystilanne on hyvä. Keskuspuolustaja Joona Toiviota on vaivannut varvas, mutta hänkin lienee pelikunnossa.

Suomi ja Venäjä kohtaavat keskiviikkona Pietarissa B-lohkon ottelussa, joka alkaa kello 16.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut