Vegas avasi välieräsarjan Canadiensia vastaan voitolla – Suomalaiset jäivät tehoitta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vegas avasi välieräsarjan Canadiensia vastaan voitolla – Suomalaiset jäivät tehoitta

Cole Caufieldin uran ensimmäinen playoff-maali laiha lohtu Canadiensille.

Carey Price onnistui pysäyttämään lähes kaikki Montrealin maalintekoyritykset.

15.6.2021 15:22

Las vegas/Helsinki

Vegas Golden Knights aloitti välierät jääkiekon NHL:ssä voitokkaasti, kun ottelusarjan avauskamppailussa vastassa ollut Montreal Canadiens joutui poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Voittolukemat kirjattiin Vegasille päätösmaalein 4–1 (1–0, 2–1, 1–0).

–  Saimme hyvän lähdön ja mielestäni tulimme peliin pirteästi. Vastustaja kuitenkin käytti toisessa erässä tilaisuutensa onnistuneesti hyväkseen. Osoitimme joka tapauksessa sen, että pystymme taistelemaan täysipainoisesti Vegasia vastaan tässä ottelusarjassa, sanoi 26 torjuntaa Montrealin maalilla kirjauttanut maalivahti Carey Price Canadiensin verkkosivuilla.

Vegasin tehokas toinen erä siis koitui lopulta Canadiensin kohtaloksi. Alec Martinezin ja Mattias Janmarkin maaleilla Golden Knights otti tukevan otteen pelistä ja piti sen viimeiseen pillinvihellykseen saakka.

Suomalaiset jäivät tehoitta

Välierätappion kärsineen Montrealin harvoja ilon aiheita oli tulokashyökkääjä Cole Caufield, joka iski uransa ensimmäinen playoff-maalinsa läheistensä seuratessa ottelua paikan päältä.

–  Perheeni oli katsomossa ja se oli henkilökohtaisesti hyvin erityinen asia minulle. Tulos ei luonnollisesti ollut se, mitä lähdimme ottelusta hakemaan. Seuraavassa pelissä aiomme tulla entistä voimakkaampana jäälle, Caufield mainitsi pelin jälkeen.

Suomalaispelaajista kaukalossa nähtiin Montrealin riveissä ilman tehomerkintöjä esiintyneet Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen ja Joel Armia. Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran torstaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Toisessa välieräsarjassa vastakkain ovat Tampa Bay Lightning ja New York Islanders. Islanders johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0, ja tämä välieräpari kohtaa toisensa seuraavan kerran keskiviikkoaamuyöstä Suomen aikaa.

Stanley Cup -finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut