Koronatartunnat Copa America -turnauksen murheena - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronatartunnat Copa America -turnauksen murheena: "Yritämme olla varovaisia"

Argentiinalaistähti Lionel Messi on huolissaan tautitapauksista.

Argentiinan Lionel Messi kertoo joukkueen olevan huolestunut koronatilanteesta.

15.6.2021 15:05

Helsinki/Rio de Janeiro

Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa America käynnistyi sunnuntaina, mutta jo nyt jalkapalloturnausta ravistelevat lukuisat koronatapaukset. Copa Americaan liittyviä uusia koronatartuntoja on Etelä-Amerikan jalkapalloliiton mukaan todettu yhteensä jo 41.

Brasilian terveysministeriö vahvisti maanantaina, että 31 pelaajaa ja Copa American delegaation jäsentä ovat saaneet positiivisen testituloksen turnauksen ensimmäisenä päivänä, kertoo ESPN-sivusto.

Kymmenen muuta tapausta varmistui hotellityöntekijöiden keskuudessa kohteissa, joissa turnauksen pelaajat ja eri maiden delegaatiot majoittuvat. Jo aiemmin turnauksen yhteydessä Kolumbian, Venezuelan ja Bolivian kisaryhmistä uutisoitiin löytyneen niin ikään positiivisia testituloksia.

EM-kisojen tapaan joukkueet oleilevat kuplassa

Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen suurin tähti, Argentiinan Lionel Messi, totesi ennen Chile-ottelua, että pelko viruksen tarttumisesta oli levinnyt laajalle joukkueessa.

–  Asia huolettaa, koska meillä kaikilla on yhtä suuri riski saada koronatartunta. Yritämme olla varovaisia, mutta se ei ole helppoa.

–  Yritämme tehdä kaikkemme, jotta kukaan ei saisi tartuntaa. Joskus asiat eivät kuitenkaan ole riippuvaisia yksin omista teoistamme.

Turnaus piti alun perin järjestää Argentiinassa ja Kolumbiassa, mutta maat luopuivat lopulta kisaisännyydestä. Vain kaksi viikkoa ennen Copa American alkua, Brasilia ilmoitti pystyvänsä järjestämään turnauksen. Päätös aiheutti runsaasti kritiikkiä, sillä tähän mennessä turnauksen nykyisessä järjestäjämaassa koronavirukseen on kuollut lähes 480  000 ihmistä.

Mukana olevat joukkueet joutuvat viettämään turnauksen omassa kuplassaan, aivan kuten jalkapallon EM-kilpailujenkin joukkueet. Yleisöä peleissä ei nähdä, toisin kuin Euroopan stadioneilla

Copa Americassa pelaa kymmenen joukkuetta eri puolilta Etelä-Amerikkaa. Turnauksen loppuottelu pelataan 10. heinäkuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut