Markku Kanerva kiittää pelaajiaan uransa kovimmasta saavutuksesta: ”Nyt unelmoidaan jatkopaikasta” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Markku Kanerva kiittää pelaajiaan uransa kovimmasta saavutuksesta: ”Nyt unelmoidaan jatkopaikasta”

Huuhkajien päävalmentaja rankkaa dramaattisen Tanska-ottelun uransa kovimmaksi saavutukseksi.

Markku Kanerva arvostaa Tanskan voittamisen uransa kovimmaksi saavutukseksi.

15.6.2021 13:43

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalta Markku Kanervalta kysyttiin etätiedotustilaisuudessa, oliko voitto Tanskasta hänen valmentajauransa tähän asti kovin saavutus. Vastaus oli selkeä.

– Jos ajatellaan ottelun panosta, niin varmasti se oli kovin voitto minulle ja monelle pelaajalle.Toki maailmanmestarin voittaminen maaottelussa oli myös kova näyttö, mutta jos huomio tämän painoarvon, niin kyllä tämä oli valmentajaurani kovin suoritus.

– Ja siitä menee kaikkein isoin kiitos pelaajille, jotka sen käytännössä toteutti.

Kanerva kuitenkin muistutti samalla, että tunteeseen on turha jäädä leijumaan.

– Nyt keskitytään Venäjä-peliin. Matka on vielä kesken.

Tanska-ottelun jälkeen Kanerva totesi, että ensimmäiset osatavoitteet on saavutettu, kun Suomi pelasi ensimmäisen arvoturnausottelunsa, teki ensimmäisen arvoturnausmaalinsa ja otti ensimmäiset pisteensä.

– Nyt unelmoidaan jatkopaikasta.

Kanervan mukaan Huuhkajat keskittyy edelleen tiukkaan puolustamiseen, kuten se teki Tanskaakin vastaan, mutta myös hyökkäyspelaamista täytyy kehittää.

– Ja jos nyt lähtisi, jotain konkreettisia tavoitteita asettamaan, niin enemmän laukauksia maalia kohti kuin Tanska-pelissä, se voisi olla hyvä, Kanerva totesi ja naurahti kesken vastauksensa.

Tanskaa vastaan Suomi sai maalia kohti yhden ainoan Joel Pohjanpalon puskun, joka meni myös maaliin, joten Kanervan toive ja hymähdys on helppo ymmärtää. Useammalla yrittämällä maalien todennäköisyys kasvaa ja jos teho säilyisi samanlaisena kuin Tanskaa vastaan niin Suomea olisi jo humoristisen vaikeata voittaa.

– Olisi kiva saada myös paljon harjoiteltuja hyökkäyksen erikoistilanteita käytännössä kokeiltua, mutta erikoistilanteet eivät tietenkään ole itsetarkoitus vaan mieluummin pannaan pallo maaliin ja jatketaan peliä keskipisteestä, Kanerva jatkoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut