Venäjällä on isoja huolia ennen keskiviikon Suomi-peliä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Venäjällä on isoja huolia ennen keskiviikon Suomi-peliä

Kotijoukkue puolusti huonosti EM-kisojen avausottelussa Belgiaa vastaan.

Venäläispelaajat eivät saaneet Belgian Romelu Lukakua kuriin avausottelussa.

15.6.2021 10:13

Pietari

Venäjän joukkueen pakka on sekaisin ennen keskiviikon Suomi-kohtaamista. Isäntämaa taipui EM-kisojen avausottelussa Belgialle 0–3 vaisun esityksen jälkeen. Maalla on myös kokoonpanohuolia.

Venäläismedialla on riittänyt viime päivät perattavaa tylyn tappion jälkeen. Yksi pääaiheista on ollut maajoukkueen lepsu ilme Pietarin avauspelissä.

MM-kisoissa 2018 Venäjä näytti todella energiseltä ja eteni lopulta puolivälieriin saakka. Neljännesvälierissä maa kukisti Espanjan rankkarikisassa, mutta taipui sitten Kroatialle yhtä lailla pisteeltä.

Venäjän ykköstähti kolme vuotta sitten oli hyökkäyspään Denis Tsheryshev, joka viimeisteli peräti neljä MM-maalia. Lauantain EM-pelissä hänet vaihdettiin kentälle 30. minuutilla, mutta otettiin takaisin penkille 63. minuutilla.

Venäjän päävalmentaja Stanislav Tshertshesov perusteli temppua sillä, ettei Tsheryshev päässyt kunnolla peliin mukaan ja toisaalta valmentaja halusi muuttaa ryhmitystä.

Belgia vei pallonhallinnan prosentein 62–38, onnistuneet syötöt 647–293 ja maalia kohti suuntautuneet yritykset 4–1.

Venäjä näytti omassa päädyssä hataralta. Romelu Lukakun avausmaalissa Andrei Semenov ei osunut kunnolla palloon ja torpedoi samalla paitsion. Toisessa maalissa juuri kentälle tullut Tsheryshev jätti Thomas Meunierin täysin vartioimatta. Kolmas syntyi lopussa, kun Meunier lähetti Lukakun läpi, eikä Igor Dinejevin nopeus riittänyt kärjen pysäyttämiseen. Maalivahti Anton Shunin yllätettiin nyt etukulmasta.

Venäjä ei ollut lainkaan niin tiivis ja itsevarma kuin MM-peleissä. Osansa saattoi olla sillä, että Belgia höykytti Venäjää jo EM-karsinnoissa Brysselissä 3–1 ja Pietarissa 4–1.

Venäjän avaus voi muuttua paljonkin ensimmäisestä pelistä Suomi-koitokseen. Vasemmalla on kapteeni Artem Dzjuba.

Ketkä pelaavat vasemmalla?

Suomi-koitoksen kannalta huolta aiheuttavat myös loukkaantumiset. Lauantaina pelin avanneista kesken ottelun putosivat vasemmalla puolella juosseet Daler Kuzjajev ja Juri Zhirkov. Kun tähän lisätään samalla puolella puolustavan Fedor Kudrjashovin loukkaantuminen jo ennen turnausta, vasemmalla sivustalla on ongelmia varsinkin alakerrassa.

Venäjä koettaa repiä energiaa kotikentästä. MM-hurmos on edelleen pelaajien ja koko maan muistissa.

Venäläislehti Sport Express pohjusti Suomi-mittelöä jääkiekkovalmentaja Raimo Summasen haastattelulla. Summanen korosti jutussa suomalaisten puolustuspeliä ja vastaiskuja. Hän totesi, että jos kotijoukkue pelaa yhdessä "äiti-Venäjän" puolesta, se on todella vaarallinen.

Pietarin Zenitin järkälemäiseltä hyökkääjältä Artem Dzjubalta odotetaan Venäjällä tehoja. Hän on maajoukkueessa neljän pelin maalittomassa putkessa. Sitä ennen mies paukutti maaliskuun MM-karsinnoissa pallon kaksi kertaa Slovenian ja kerran Maltan reppuun.

Työnteon puutteesta Dzjubaa ei voi moittia. Belgiaa vastaan hän juoksi lähes 11 kilometriä, enemmän kuin yksikään Suomen pelaajista Kööpenhaminassa. Huuhkajien työteliäin oli Robin Lod (10,5 km).

Venäjän viimeisin maali syntyi 1–0-voitossa Bulgariaa vastaan rangaistuspotkusta, kun Aleksei Mirantshuk kaadettiin. Pallon laukoi sisään Aleksandr Sobolev.

Kesäkuun alun toisessa treenipelissä Venäjä päätyi 1–1-tasapeliin Puolan kanssa. Tuolloin Venäjä antautui, kun pallo pelattiin korkeana sen linjan taakse. Maalinsa Venäjä teki hyvällä keskityksellä takatolpalle, josta Dzjuban takaa pallon ohjasi sisään Vjatsheslav Karavajev.

Maan hyökkäyspelin kannalta suurimpana kysymysmerkkinä on pidetty sitä, mahtuvatko Monacon Aleksandr Golovin ja Atalantan Mirantshuk yhtä aikaa kentälle. Molemmat ovat dominoivia pelaajia. Belgiaa vastaan Golovin pelasi koko ottelun ja Mirantshuk pääsi kehiin Tsheryshevin tilalle 63. minuutilla. Tällä kolmikolla on taitoa murtaa Suomen pitävä puolustus.

Jalkapallon EM-kisojen ottelu Venäjä–Suomi keskiviikkona kello 16 Pietarissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut