Suomen olympiajoukkue kasvoi yhdeksällä urheilijalla, yleisurheiluun jo kymmenen suomalaista - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen olympiajoukkue kasvoi yhdeksällä urheilijalla, yleisurheiluun jo kymmenen suomalaista

Tiistaina uuden SE-tuloksen loikannut Senni Salminen valittiin odotetusti olympiajoukkueeseen.

11.6. 16:43

Helsinki

–  Tokion olympialaisiin on valittu 27 suomalaisurheilijaa. Olympiakomitea julkisti perjantaina yhdeksän uutta nimeä olympiajoukkueeseen.

– Perjantaina valittiin skeet-ampujat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen, sulkapalloilija Kalle Koljonen (kaksinpeli), uimari Fanny Teijonsalo (50 metrin vapaauinti) ja yleisurheilijat Senni Salminen (kolmiloikka), Jarkko Kinnunen (50 km kilpakävely), Elmo Lakka (110 metrin aitajuoksu) sekä Reetta Hurske ja Annimari Korte (100 metrin aitajuoksu).

– Joukkueen isoin ryhmä ovat yleisurheilijat, joita on valittu kymmenen. Aiemmin yleisurheiluun on nimetty korkeushyppääjä Ella Junnila, pituushyppääjä Kristian Pulli, kävelijät Veli-Matti Partanen ja Aleksi Ojala sekä estejuoksija Topi Raitanen. Riossa 2016 suomalaisia yleisurheilijoita oli 16.

– Purjehduksessa suomalaisia on neljässä veneluokassa: Nacra 17 -luokassa pari Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Laser radialissa Tuula Tenkanen, RS:X-luokassa Tuuli Petäjä-Sirén ja Laser standardissa Kaarle Tapper.

–  Kreikkalais-roomalaisessa painissa ovat mukana Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen.

– Uintiin on Teijonsalon lisäksi nimetty Ida Hulkko, Matti Mattsson ja Ari-Pekka Liukkonen, ampumaurheiluun myös Satu Mäkelä-Nummela.

– Lisäksi on jo valittu maantiepyöräilijä Lotta Henttala ja kouluratsastaja Henri Ruoste.

–  Tokion kesäolympialaisten kisapäivät ovat 23. heinäkuuta–8. elokuuta 2021.

–  Suomalaisurheilijoiden valinnat tekee Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö, ja Olympiakomitean hallitus vahvistaa ne. Viimeinen valintapäivä on 5. heinäkuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: