Kinnunen jättää haikeat jäähyväiset kävelyn kuninkuusmatkalle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kinnunen jättää haikeat jäähyväiset kävelyn kuninkuusmatkalle

Jarkko Kinnunen edustaa Suomea elokuussa alkavissa olympialaisissa.

11.6. 16:35

Helsinki

Kilpakävelijä Jarkko Kinnunen kilpailee 6. elokuuta uransa neljännen olympialaisten 50 kilometrin kilpailun Japanissa, mutta mukana on ripaus haikeutta. Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics aikoo lyhentää kävelyn arvokisamatkoja, ja näillä näkymin 50 kilometriä kävellään viimeistä kertaa olympialaisissa.

–  Kyllä siihen liittyy paljon haikeita tunteita, että oma hieno laji katoaa kisaohjelmasta Tokion jälkeen. Mutta toki fokus on kisaa kohti mentäessä tiukasti omassa suorituksessa ja positiivisissa tunteissa, Kinnunen kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Kinnunen, 37, on kilpaillut Pekingissä 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016. Tokion kisoissa kävely on Sapporossa.

–  Suomen edustaminen neljä kertaa olympialaisissa on enemmän kuin osasin jalasjärveläisenä pikkupoikana edes unelmoida, Kinnunen ihasteli.

Kinnusen olympiavalinnalle tuli sinetti perjantaina, kun Olympiakomitea nimesi kisoihin yhdeksän uutta urheilijaa. Kinnusen lisäksi yleisurheiluun valittiin hiljattain Suomen ennätykset tehneet aitajuoksija Elmo Lakka ja kolmiloikkaaja Senni Salminen sekä pika-aitoihin Reetta Hurske ja Annimari Korte.

Skeetiin valittiin maapaikan hankkineet

Ampumaurheilun skeetissä Tokioon lähtevät olympiamaapaikan hankkineet Lari Pesonen ja Eetu Kallioinen. Pesonen tähtäsi maapaikan jo maaliskuussa 2019 Meksikossa kisatussa maailmancupissa, ja Kallioinen onnistui toukokuun lopussa Kroatiassa tähdätyissä EM-kisoissa. Maapaikan lisäksi hän sai palkinnoksi EM-pronssin.

Perjantaina valituista valtaosa on viiden renkaan kisojen ensikertalaisia, kuten toukokuussa EM-pronssille yltänyt sulkapalloilija Kalle Koljonen ja uimari Fanny Teijonsalo. Hänen lajinsa on 50 metrin vapaauinti, jossa hän ui toukokuun lopussa Monacossa Suomen ennätyksen 24,77.

–  Kausi on jo ollut tähänastisen uran paras, ja olen nostanut omaa tasoani paljon, välieräpaikkaan tähtäävä Teijonsalo kertoi tiedotteessa.

Suomen joukkueen lopullinen koko ratkeaa 5. heinäkuuta. Tokion kisapäivät ovat 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: