Raumalle aukesi uusi AAA1-luokan frisbeegolfrata: ”Kuuluu ehdottomasti Suomen parhaimmistoon” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Raumalle aukesi uusi AAA1-luokan frisbeegolfrata: ”Kuuluu ehdottomasti Suomen parhaimmistoon”

Aluetta täydennetään myöhemmin esteettömillä, multigolf-koreilla varustetuilla väylillä, joilla voi pelata esimerkiksi jalkapallogolfia.

Rauman uusi rata on huippulaadukas.

11.6. 9:48

Rauman uusin frisbeegolfrata, Pohjoiskehän koulun ympäristöön sijoittuva Rauma DiscGolfPark avautuu kaikkien käyttöön tänään perjantaina.

Haastavan, 18-väyläisen radan on suunnitellut DiscGolfParkin ratasuunnittelija ja frisbeegolfin kaksinkertainen Suomen mestari Pasi Koivu. Lisäksi radan suunnitteluun ja toteutukseen on saatu asiantuntija- ja talkooapua Rauma Frisbee ry:ltä. Radan rakentamisesta on vastannut Rauman kaupungin liikuntatoimen henkilöstö.

– Radan suunnittelu käynnistyi syksyllä ja puut väyliltä kaadettiin talvella. Varsinainen radan rakentaminen – väylien ja siirtymien kulkukuntoon laitto sekä väylien varustelu – olivat noin kahden kuukauden puserrus kaupungin liikuntapaikkojen hoitajilta. Sateisen toukokuun pehmentämä maasto ja tavaran saatavuus aiheuttivat joidenkin päivien taukoja rakentamisen aikana, mutta rata saadaan avauskuntoon sopivasti näin kesälomien alkuun, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg kertoo tiedotteessa.

Rauma DiscGolfPark on luokiteltu haastavuudeltaan vaativimpaan AAA1-luokkaan, joten se soveltuu myös kilpapelaajille kaiken tasoisten harrastajien lisäksi. Rauman rata on koko Suomen kymmenes AAA1-luokan rata.

Väylien pituudet vaihtelevat 88 metristä 340 metriin ja radalla on sekä avoimia peltoväyliä että kapeampia metsäväyliä.

– Rata kuuluu ehdottomasti Suomen parhaimmistoon, ja sen puitteet ovat huikeat. Seuran ja kaupungin välinen yhteistyö on sujunut hienosti, ja liikuntapalvelut on kuunnellut harrastajien ideoita ja toiveita, Rauma Frisbeen puheenjohtaja Otto Granbom kiittelee tiedotteessa.

Seura tulee tekemään radalla vielä useita talkootunteja.

– Metsäväylillä riittää vielä jonkin verran tehtävää, ja rata tulee paranemaan muutenkin ajan mittaan. Lajin harrastajamäärät ovat olleet Raumallakin kovassa kasvussa, joten uusi rata tulee kovaan käyttöön, Granbom jatkaa.

Radalla tehdään tällä hetkellä viimeistelytöitä, joita jatketaan kesän aikana käyttökokemusten perusteella. Lisäksi aluetta täydennetään myöhemmin esteettömillä, multigolf-koreilla varustetuilla väylillä, joilla voi pelata esimerkiksi jalkapallogolfia.

Radan kustannukset olivat noin 50 000 euroa, josta noin puolet Rauman kaupunki sai valtionavustuksina lähivirkistysalueiden kehittämiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: