Oho: Leo-Pekka Tähti oli EM-kisojen alkuerissä vasta toiseksi nopein suomalainen – valmennettava pesi valmentajansa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Oho: Leo-Pekka Tähti oli EM-kisojen alkuerissä vasta toiseksi nopein suomalainen – valmennettava pesi valmentajansa

EM-finaali kelataan tänään kello 20.38.

Leo-Pekka Tähti kelasi alkuerässä itselleen vaatimattoman ajan 14,89. Rata oli hidas, eikä porilaisen tarvinnut puristaa täysillä.

1.6. 14:16

Parayleisurheilun EM-kilpailut alkoivat tänään Puolassa.

Suomi avasi jo mitalitilinsä, kun Marjaana Heikkinen otti kolmannen peräkkäisen EM-kultansa F34-luokan keihäänheitossa. Heikkinen heitti voittoon tuloksella 17,85.

Aamupäivän yllätystulos tuli T54-luokan 100 metrin ratakelauksen alkueristä. Voittamaton Leo-Pekka Tähti oli vasta alkuerien toiseksi nopein. Voittomattomana porilainen tosin pysyi, sillä hän oli oman alkueränsä ykkönen.

Alkuerien nopein oli Tähden valmennettava Esa-Pekka Mattila. Hän kelasi ajan 14,56. Tähden aika 14,89 oli alkuerien toiseksi nopein.

Vain suomalaiset kelasivat alle 15 sekunnin. T54-luokan niin sanottu haamuraja on 14 sekuntia, mutta Puolassa huippuaikoihin tuskin päästään. Rata on hidas, sillä siinä ei ole mondo-pinnoitetta, joka tavallisesti siivittää urheilijat koviin aikoihin.

Espoon Tapioita edustava Mattila on ollut Tähden valmennuksessa vuoden. Hän on päässyt tällä kaudella elämänsä kuntoon. Toukokuussa Sveitsissä Mattila kelasi uuden ennätyksensä 14,18. Hän paransi ennätystään 11 vuoden tauon jälkeen.

Vaikka Mattila oli alkuerien nopein, Porin mestarikelaaja on toki selvä suosikki illan finaalissa. Tähti, 37, oli hurjassa vauhdissa toukokuussa Sveitsin-kiertueellaan. Hän kelasi maailman kärkiajan 13,82

EM-finaali kelataan tänään kello 20.38. Yle TV2 ja ja Yle Areena näyttävät kilpailun suorana lähetyksenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: