Pori pääsi vapaaottelun kartalle – SM-kisat ensi kertaa Karhukaupunkiin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pori pääsi vapaaottelun kartalle – SM-kisat ensi kertaa Karhukaupunkiin

Porissa järjestetään vapaaottelun SM-kilpailut heinäkuun alussa.

Porissa on järjestetty aiemmin yksi vapaaottelutapahtuma, mutta SM-kisoja ei vielä koskaan. Arkistokuvassa Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Valtteri Leinonen (oik.) ottamassa mittaa MMA Seinäjoen Dlovan Hankaniemestä.­

4.5. 16:54

Pori

Poriin saatiin viime vuonna kaupungin historian ensimmäinen vapaaotteluhäkki, ja se kantaa nyt hedelmää.

Porin Kamppailu-urheilukeskuksella järjestetään nimittäin vapaaottelun aikuisten SM-kilpailut 3.–4. heinäkuuta, kertoo Suomen Vapaaotteluliitto.

Asiaan vaikuttaa myös se, että Kamppailu-urheilukeskus muutti viime vuonna uusiin tiloihin. Entinen tila oli niin matala, ettei sinne olisi saanut häkkiä.

Vapaaottelun SM-kilpailuissa nähdään amatööriotteluita, joissa on hieman tiukemmat säännöt kuin esimerkiksi Suomen kärkiorganisaatio Cagen ammattilaisotteluissa.

Yksi iso amatööri- ja ammattilaisvapaaottelun välinen ero on siinä, etteivät amatööriottelijat saa iskeä toisiaan matto-ottelun aikana. Amatöörit myös käyttävät hyvin pehmustettuja hanskoja ja jalkasuojia otteluissaan – toisin kuin ammattilaiset.

Edellisinä vuosina vapaaottelun SM-kisoja on pidetty Keravan Ahjo Training Centerillä. Siellä pidetään tänäkin vuonna nuorten vapaaottelun SM-kilpailut, jotka järjestetään 19. kesäkuuta.

Viime vuonna B-poikien alle 61,2-kiloisten SM-kulta tuli Satakuntaan, kun voiton vei MMA Raumaa edustava Lucas Ahmaoja.

Lue lisää: Lucas Ahmaoja, 15, voitti SM-kultaa ensin vapaaottelussa ja nyt potkunyrkkeilyssä – ”Kuvioon sopii sellainen hieman tyhmänrohkea luonne”, sanoo valmentaja Toni Lampinen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?