Vaakakuppi kallistui VaLePan suuntaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vaakakuppi kallistui VaLePan suuntaan

Mestaruuspokaali saapuu keskiviikon vastaisena yönä Sastamalaan, mikäli VaLePa saa tiivistettyä syöttö- ja nostopeliänsä.

27.3. 21:53

Miesten lentopalloliiga huipentuu koronaoloihin parhaalla tavalla, kun kauden parhaat joukkueet Savo Volley ja VaLePa kohtaavat tiistaina kolmannessa finaalissa Pielavedellä.

Tulosten valossa isäntien pitäisi olla suosikki. Savo Volley ei ole hävinnyt koko talvena vielä yhtään kotiottelua.

Lauantai-illan perusteella vaaka on kallistumassa tälläkin kertaa VaLePan suuntaan. Voittamaan tottunut sastamalalaisjoukkue on kaapannut jo kahdeksan peräkkäistä pokaalia (kolme liigasta ja viisi Suomen cupista).

Keväisin kuulee aina väsyttäviä juttuja teemalla "vanhoilla ei ole mitään merkitystä." Tämä on täyttä puppua, mutta ei mennä siihen sen syvällisemmin.

Pohditaan nyt tyynesti finaalijoukkueiden nykytilannetta. Savo Volleyn laitureista Malachi Murch konkkasi Sastamalaan keppien varassa ja Antti Siltala taisteli niskansa kanssa koko pelin ajan. Tältä pohjalta on vaikea ponnistaa.

On selvää, ettei VaLePan hakkurilta Aaro Nikulalta voi odottaa enää 34 pisteen tykkipeliä tässä finaalisarjassa.

Mutta Roman Saussin ja pakkaselle hyytyneen Sakari Mäkisen värkeistä löytyy vielä paljon parantamisen varaa.

Jos VaLePa pystyy terästämään finaalisarjan alussa yskinyttä syöttö- ja nostopeliänsä, mestaruuspokaali tulee keskiviikon vastaisena yönä joukkueen bussissa Sastamalaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: