Max Verstappen kaappasi paalupaikan kauden avauskisaan ja paiskasi täytekakun syntymäpäiväsankarin naamalle, Valtteri Bottas otti kolmannen ruudun - Urheilu - Satakunnan Kansa

Max Verstappen kaappasi paalupaikan kauden avauskisaan ja paiskasi täytekakun syntymäpäiväsankarin naamalle, Valtteri Bottas otti kolmannen ruudun

Kimi Räikkönen lähtee Bahrainin osakilpailuun ruudusta numero 14.

27.3. 20:52

Redbull-tallin Max Verstappen otti odotetusti paalupaikan formula ykkösten kauden ensimmäiseen osakilpailuun Bahrainissa. Lauantaina ajetussa aika-ajossa Verstappen oli 0,4 sekuntia nopeampi kuin kakkoseksi tullut mestaruuden puolustaja Mercedes-tallin Lewis Hamilton.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas otti kolmannen ruudun. Bottas jäi Verstappenista vajaat 0,6 sekuntia.

– Aamun harjoitukset eivät sujuneet hyvin ja meillä oli muutamia asioita pohdittavana. Paljon kysymyksiä oli auton tasapainon kanssa, Bottas totesi ratahaastattelussa aika-ajon jälkeen.

Bottas ei ollut tyytyväinen tallin taktiikkaan, joka johti siihen, että Bottaksella oli kolmannessa osiossa vain yksi erä uusia pehmeitä renkaita. Hamiltonilla oli molempiin yrityksiin uudet renkaat, samoin Verstappenilla.

– Se ei ollut ihanteellinen tilanne, Bottas sanoi mediatilaisuudessa.

Bottaksen mukaan aika-ajo kuitenkin sujui paremmin kuin harjoitusajot.

– Tämä ilta oli vähän parempi, mutta emme ole siellä, missä haluaisimme. Toivottavasti parannamme huomenna [sunnuntaina].

Bottas myös huomautti ratahaastattelussa, että Mercedeksellä on kärkipaikoilla kaksi autoa, Redbullilla vain yksi. Redbullin toinen kuljettaja Sergio Perez lähtee vasta 11. ruudusta.

– Ehkä pystymme tekemään yhteistyötä, Bottas pohti.

Aika-ajon ykkönen Verstappen on hallinnut ensimmäistä kisaviikonloppua harjoituksista aika-ajoon. Verstappenin mukaan kaikki on sujunut erinomaisesti.

– Auto on toiminut erittäin hyvin. Rata oli kuuma eikä renkaat saaneet kuumeta liikaa, Verstappen tuumasi.

Verstappen on myös tunnettu velmusta luonteestaan. Se tuli esille ratahaastattelujen jälkeen: haastattelut tehnyt entinen F1-kuski David Coulthard täytti lauantaina 50 vuotta ja sai syntymäpäiväkakun Verstappenilta. Tietysti hollantilainen paiskasi kakun Coulthardin naamaan.

Hamilton tyytyi toteamaan aika-ajon jälkeen, että hän yritti kaikkensa mutta se ei tällä kertaa riittänyt paalupaikkaan.

– Odotimme takamatkan olevan suurempikin.

Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkönen oli aika-ajojen neljästoista. Muun muassa tallikaveri Antonio Giovinazzi oli nopeampi: kahdestoista.

– Olisi voinut mennä paremmin. Pieniä virheitä tuli siellä ja täällä, Räikkönen sanoi C Moren lähetyksessä.

Kisapäivään on luvassa kovaa tuulta, mutta Räikkönen ei ottanut kantaa siihen, miten se vaikuttaa kilpailuun.

– Se nähdään kisan jälkeen.

Aika-ajon törttöilijän palkinnon voisi luovuttaa Haas-tallin tulokaskuljettajalle Nikita Mazepinille. Hän jäi aika-ajojen viimeiseksi mutta myös pilasi useiden kuljettajien viimeisen yrityksen ensimmäisessä osiossa.

Mazepin lähti ohittelemaan muita kuljettajia ennen nopealle kierrokselle lähtemistä ja pyörähti ohitustensa päätteeksi: useilla kuljettajilla jäi viimeinen yritys tekemättä tämän takia.

Mazepin pyörähti ulos radalta myös jo aika-ajon alkuhetkillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: