Juho Kurki jahtaa Suomelle maapaikkaa Tokioon – kankaanpääläinen ampui komeasti finaaliin New Delhissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Juho Kurki jahtaa Suomelle maapaikkaa Tokioon – kankaanpääläinen ampui komeasti finaaliin New Delhissä

Kuudenneksi peruskilpailussa sijoittuneen Kurjen polviasennon tulos oli kilpailun paras.

Juho Kurki taistelee Tokion olympiapaikasta.­

23.3. 12:28

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki selvitti upeasti tiensä miesten pienoiskiväärin asentokilpailun maailmancupin finaaliin yhdessä Aleksi Lepän kanssa. Suomalaiset sijoittuivat tiistain peruskilpailussa kolmanneksi ja kuudenneksi. Kahdeksan parhaan finaali ammutaan keskiviikkona Intian Delhissä.

Leppä sijoittui asentokilpailun peruskilpailussa kolmanneksi, kun hän tähtäsi 1 167 pistettä (polvi 387, makuu 391, pysty 389). Kurjen tulos oli 1 165 (394+391+380), jolla hän sijoittui kuudenneksi. Kurjen polviasennon tulos oli kilpailun paras.

Kurjen lisäksi kolme ampujaa ampui 1165 pistettä, joka oli finaaliraja. Intian Sanjeev Ranput oli peruskilpailun ykkönen 1172 pisteellään (386+397+389).

Kankaanpääläinen kilpailee keskiviikon finaalissa. Delhin maailmancupissa ei jaeta olympiamaapaikkoja Tokioon, vaan maailmancupin pisteitä, joiden perusteella voi saavuttaa paikan Tokioon. Suomella ei ole vielä maapaikkaa kiväärilajeissa.

Kurki ei ole päässyt vielä edustamaan Suomea olympialaisissa. Hän on pari kertaa urallaan jäänyt täpärästi ulos viiden renkaan kisoista.

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela on jo nimetty Suomen olympiajoukkueeseen. Lari Pesonen on saavuttanut maapaikan miesten skeetissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?