Kiira Korvesta tulee Uros-areenan Lumikuningatar - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kiira Korvesta tulee tutun sadun Lumikuningatar – jättituotannossa on mukana luistelun taitajia aina Laura Lepistöstä Marko Anttilaan ja Pekka Saravoon

Suomen oloissa poikkeuksellinen jääshow yhdistää taitoluistelijat ja kiekkoilijat. Se esitetään Tampereella kolme kertaa tammikuussa 2022.

Kiira Korpi, Laura Lepistö ja Pekka Saravo ovat Lumikuningatar-jääshow’n tähtiä. Tältä he näyttävät vajaan vuoden kuluttua Uros-areenan jäällä.

16.2. 12:47

Lumikuningatar-jääshow’n esitykset Tampereen Uros-areenalla 1.–3. tammikuuta 2022 julkistettiin tiistaina.

Lumikuningatarta hehkutettiin oitis kaikkien aikojen suurimmaksi kotimaiseksi jäätuotannoksi, ja taatusti aivan aiheesta.

Ainakin jääshow’n esiintyjien listalla on taatusti jokaiselle tuttuja taitoluistelunimiä. Kiira Korpi luistelee itseoikeutetusti Lumikuningattarena, mutta mukana ovat myös Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko ja Mila Kajas.

Lumikuningatar on kuitenkin avarasydäminen jääshow siinä mielessä, että tuotannossa on mukana joukko aavistuksen kankeampia luistimien käyttäjiä. Lumikuningattareen on kiinnitetty viime vuosien Leijona-menestyksen ikoni Marko Anttila, Pekka Saravo, Niklas Hagman ja Jenni Hiirikoski.

Lumikuningattaressa esiintyy myös muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.

Satu saapuu Uros-areenalle

Mikä: Lumikuningatar-jääshow, joka sopii koko perheelle. Perustuu H.C. Andersenin satuklassikkoon.

Tekijät: Käsikirjoitus ja konsepti Melissa A. Thompson, ohjaus Reija Wäre, musiikki Tuomas Kantelinen, jääkoreografiat Anu Oksanen., valosuunnittelu Mikki Kunttu ja puvut Erika Turunen.

Rooleissa: Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas, Marko Anttila, Pekka Saravo, Niklas Hagman ja Jenni Hiirikoski.

Tuotanto: Tampere-talo ja Kantelinen Company.

Esitykset: Tampereen Uros-areenalla 1.-3.1 2022. Liput myyntiin 22.2. 2021.

Ei ole suuri ihme, että Lumikuningattaren ykköstähti Kiira Korpi on innoissaan jo vajaata vuotta ennen ensi-iltaa.

– Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella.

Yli kaksimetrinen kiekkojätti Anttila muotoilee odotukset näin:

–  On todella kiinnostava kokemus vetää rooliasu ylle ja luistella näyttävässä valaistuksessa taitoluistelijoiden kanssa.

Todellinen klassikkosatu

Satusetä H.C. Andersenin vuonna 1845 julkaisema klassikkosatu kertoo tytöstä ja pojasta, Gerdasta ja Kaista, joista jälkimmäinen joutuu Lumikuningattaren lumoihin ja tämän kotiin Lappiin. Kain uskotaan kuolleen, mutta Gerda ei luovuta, vaan hakee Kain ihmisten ilmoille.

Lumikuningattaresta on tehty muun muassa elokuva- ja balettiversioita, mutta Uros-areenan show ei pohjaa jo tehtyyn ja nähtyyn.

Sovitus on uusi, ja Tuomas Kantelinen on säveltänyt sen musiikin. Hänet tunnetaan parhaiten elokuvasäveltäjänä, jonka ansiolistalla on kymmeniä pitkiä elokuvia aina Rukajärven tiestä Pahoihin poikiin ja Puhdistuksesta Röllin sydämeen.

Lumikuningattaren konseptista ja käsikirjoituksesta vastaa kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan muun muassa Cirque de Soleilin tuotannoista. Cirque de Soleil on uuden sirkuksen globaalisti tunnettu brändi.

Suurtuotannon ohjaa Reija Wäre, ja jääkoreografiasta vastaa Anu Oksanen. Hankkeen Uros-areenalle tuottavat Tampere-talo ja Kantelinen Company.

– Alusta asti tavoitteenamme on ollut toteuttaa kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji, Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas hehkuttaa tulevaa.

Lumikuningatar-hankkeen ovat mahdollistaneet rahoituksellaan opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska Kulturfonden ja Tampereen kaupunki. Mukana on myös useita yhteistyökumppaneita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos